Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo otputovao na Island bez Gojaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 15:55

Krznar je vodio sve reprezentativce osim Livakovića, čak i mladog Vasilja

U avionu koji je odveo momčad Dinama na Island gdje će prvak Hrvatske u utorak igrati uzvratnu utakmicu protiv Valura (22.00) nije bilo mjesta za Amera Gojaka. Pomalo iznenađujuća vijest s obzirom na to da je riječ o igraču koji je redovito nosio Dinamo kroz kvalifikacije i čiji su ljetno golovi klubu iz Maksimira donijeli solidnu zaradu prošlih sezona.

Vijest je neobična u kontekstu činjenice da je Damir Krznar vodio sve reprezentativce (osim Livakovića) od kojih su neki pridružili se momčadi tek prije nekoliko dana te definitivno nisu još spremni za izazove europskih utakmice. Vodio je i mladog Vasilja (ne i Baturinu). Zašto je onda odlučio ostaviti veznjaka u Zagrebu?

Gojakov ostanak u Maksimiru može imati dva razloga. Prvi je svojevrsna odgojna mjera i pritisak na BiH reprezentativca. Naime, nije tajna da bi ga Dinamo rado prodao i zaradio nešto a ujedno se i riješio njegova ugovora koji je u gornjim granicama kada je u pitanju svlačionica prve momčadi.

U tome svijetlu, iz maksimirskih izvora saznajemo da je bilo i konkretnog zanimanja mađarskog Ferencvaroša, ali na zanimanju je i ostalo. Amer Gojak ne želi s konja na magarca. U prijevodu, ne pada mu napamet pristati na transfer u klub koji ima slabiji renome od Dinama. I tu je apsolutno u pravu jer mora misliti i o svojoj karijeri.

Drugi eventualni razlog Gojakova ostanka u Zagrebu jest vjerojatni nastup od prve minute na premijeri HNL-a koju Dinamo igra u petak protiv Slaven Belupa. U tom slučaju ga je Damir Krznar htio malo sačuvati te poštedjeti odlaska na daleko putovanje i omogućiti mu da što spremniji dočeka prvo kolo domaćeg prvenstva.

To nam se čini realnije, jer je jasno da ćeš lakše prodati igrača koji igra od onog koji je na klupi. Odgovor na pitanje što je zapravo posrijedi i postoji li u Maksimiru “slučaj Gojak” dobiti ćemo u petak.

Kako bilo, činjenica da nema igrača koji je ovdje već šest godina što ga svrstava u krug veterana, koji je donio Dinamu puno lijepih trenutaka a i novaca, svakako se može jasnije iskomunicirati u javnosti kako ne bi dolazilo do krivih zaključaka.


Tagovi

Amer GojakDinamo ZagrebDamir Krznar

Ostale Vijesti