Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Dinamo odustao od Lukasa Kačavende, bili su spremni ponuditi tri milijuna eura odštete

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 09:18

Veliki apetiti čelnika Lokosa su pokvarili tek ljudima iz Maksimira.

Ponajveća mlada nada HNL-a i igrač za kojeg vjeruju da će postati novi najveći izlazni transfer u povijesti kluba s Kajzerice, Lukas Kačavenda, prema svemu sudeći neće postati novi igrač Dinama kao što su neki to pokušali predvidjeti.

U posljednjih pet godina s Kajzerice su na Maksimir preselili Jakić (1.2 milijuna eura), Tolić (300 tisuća eura), Ivanušec (3 milijuna eura), Kastrati (2 milijuna eura), Majer (2.5 milijuna eura), Karačić (?) i Dino Perić (?), ali izgleda kako Kačavenda neće biti dio tog društva. Naime, SN javljaju kako Božidar Šikić za svojeg nebrušenog dijamanta od Dinama traži četiri milijuna eura odštete, što je za milijun više od onoga što su Plavi bili spremni izdvojiti.

Baš kao što nisu htjeli pregovarati niti sniziti cijenu kad su prodavali Roka Šimića, ista stvar vrijedi i kod Lukasa Kačavende. Neki govore kako su odnosi na relaciji Lokomotiva – Dinamo zahladili, ali to je priča za neke druge dane. Ono što je zanimljivo u ovom slučaju je da je Kačavenda poučen primjerom prethodno navedenih igrača Lokomotive vjerojatno itekako dobro svjestan da bi mu dolazak u Maksimirsku 128 bio dodatni iskorak u karijeri te da ne bi radi toga što je mlad bio 'zacementiran' na klupu. Štoviše, Dinamo je klub koji daje priliku mladim igračima, koji ulaže, ali isto tako nastoji preprodati, a vrijednost igrača ne može rasti ako on ne igra redovito.

Samom Kačavendi je najvažnije da igra. Uostalom, zbog činjenice da to nisu mogli garantirati, zimus su on i njegovi zastupnici odbili mogućnost prelaska u Genou. Da je transfer realiziran, bio bi najveći u klupskoj povijesti, ali Kačavenda je htio igrati. Genoa više nije član Serie A, stoga je možda i bolje da se transfer nije ostvario, s tim da bi mu dobre igre u proljetnom dijelu sezone trebale biti dodatan vjetar u leđa te bi mu dionice mogle još malo skočiti.

Kačavendi se ne žuri. On zna da je glavi igrač Lokosa, Čabrajino povjerenje ime, standardan je i u U21 reprezentaciji stoga i ako on i ljetos ne promjeni sredinu, nema razloga očajavati. Doduše, prate ga brojni klubovi, mnogi čak iz Lige petice, ali poslali oni ponudu ili ne, talentiranom veznjaku neće se puno toga promijeniti.

Dakle, Dinamo je, barem zasad, otpao. Sve se to još da okrenuti, ali Sportske novosti javljaju kako popust dobiti neće, baš kao da je to nešto na što u Maksimiru nisu navikli kad su radili s Lokosima. Po novome, morat će, ako žele Kačavednu, platiti puni iznos odštete, koji baš i nije malen. Kako bilo, bit će 'vruće' ovog ljeta na Kajzerici…


Tagovi

Lukas KačavendaDinamo ZagrebNK LokomotivaLokomotiva Zagrebnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokBožidar ŠikićSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti