Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Dinamo neće kupovati stopera! Nova prilika za Dilavera i HNL minute za mladi trojac

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 16:40

Ozljeda Boška Šutala loša je vijest za Antu Čačića i Modre uoči Lige prvaka, ali u Maksimiru procjenjuju da nema smisla na brzinu dovoditi novog igrača, da imaju dovoljne resurse u svojim redovima

Teška ozljeda Boška Šutala na travnjaku Šubićevca i u ponedjeljak je glavna tema u Maksimiru i oko njega. Sve bi izgledalo idilično, s gotovo savršenim učinkom u HNL-u, Ligom prvaka u džepu da nije bilo tog ružnog trenutka u 31.minuti utakmice. Boško Šutalo u pravo se vrijeme vratio nakon ozljede, ulazio u formu, bio sve bolji i Ante Čačić je, što se obrane tiče, mogao mirno spavati. No, sad se situacija ipak komplicira. Josip Šutalo tek se vraća nakon stanke od mjesec i pol dana. trebat će mu poneka utakmica da uhvati ritam, a tu su još Rasmus Lauritsen, Dino Perić, Emir Dilaver i Kevin Theophile. U idealnim okolnostima nije to uopće loš kadar, no, s obzirom na broj utakmica, na sklonost Dinamovih stopera ozljedama te na činjenicu da su dvojica od njih, Dilaver i Theophile, u zadnjoj godini ugovora i stalno na izlaznim vratima, postoji zabrinutost da to možda neće biti dovoljan broj. U Dinamu su ogorčeni, javno je to Ante Čačić rekao nakon utakmice, na loš teren u Šibeniku. Podsjetimo, Šibenik je među zadnjima dobio novi travnjak pod HNS-ovim pokroviteljstvom, a on izgleda dotrajalo, ofucano i suho. Jesu li ga domaćini 'zaboravili' zaliti prije utakmice ili je neki driugi problem posdrijedi, ali očito je bio jako opasan za igrače, a Šutalo je teže stradao.

Da se vratimo Dinamovim stoperima. Po svemu sudeći, u Maksimiru ne misle zadnja dva dana prijelaznog roka ulaziti u rizik, kupovati na brzinu novog igrača na toj poziciji, pitanje je što bi im donio. Prvo, do utakmice s Chelseajem teško bi se uopće adaptirao na momčad, a drugo, polusezona traje, praktički, još samo dva mjeseca, tek nešto dulje i za poziciju na kojoj ipak Čačić ima pet rješenja, procjenjuju, ne treba zbog (možda) nekoliko utakmica krcati svlačionicu novim igračem. Barem ne prije zime kad će se znati kakva je situacija s povratkom Boška Šutala i mogućim odlascima ostalih braniča.Josip Šutalo, Dino Perić i Rasmus Lauritsen su u prvom planu, no u zadnje dvije utakmice, opet je pažnju na sebe skrenuo Emir Dilaver. Protiv Bodo/Glimta ušao je s klupe i, uz jednu pogrešku koja nije 'naplaćena', odigrao vrlo važnu rolu u produžecima. Donio je sigurnost i mirnoću, istovremno i energiju u zadnju liniju i pomogao momčadi da se stabilizira i uhvati novi zamah za put do Lige prvaka. Ušao je s klupe i u Šibeniku, također odigrao vrlo korektno. Otprije je poznato da Čačić cijeni njegov karakter, Dilavera je već ranije isticao kao igrača koji mu je dobrodošao u svlačionici i čini se da je baš sad dočekao svojih, novih pet minuta. S obzirom da nije otišao iz Dinama, mogao bi tijekom jeseni imati posla, dobiti novu priliku. Pokazao je da se na njega može računati, a tek treba vidjeti kakvog će raspoloženja biti Kevin Theophile, koji je u zadnje vrijeme u nekoj nedifiniranoj fazi između ostanka i odlaska, malo ozlijeđen, malo uvrijeđen. Ali, ako ostane, može Čačić i njega koristiti.

A ova situacija, što se kaže, svako zlo za neko dobro, mogla bi otvoriti prostora i mladim Dinamovim snagama. Moreno Živković (18), Jakov Gurlica (18) i Maro Katinić (18) već su odavno na listi onih koji bi trebali u skorije vrijeme doći u prvu momčad i dobiti poneku minutu. Iako će biti udarne snage juniorske momčadi u Ligi prvaka, nije nemoguće da tijekom jeseni dobiju i minutažu u HNL-u, pogotovo Kupu, da bi se netko od udarnih stopera odmorio. Ovo je prilika da i oni osjete prvoligaški, seniorski nogomet. Iako je ozljeda Boška Šutala težak udarac, možda na kraju Dinamo iz novonastale situacije izvuće maksimum.

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Rijeka - Varaždin, 1:2

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo 1:2

Osijek – Hajduk 2:1



Tagovi

GNK DinamoEmir DilaverBoško ŠutaloLiga prvaka

Ostale Vijesti