Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Čačić: "Na ovakvom terenu se ne bi smio igrati HNL!" Ivanušec: "Dugo nisam zabio, sad mi se, valjda, otvorilo"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.08.22. | 21:40

"Nadam se da Boško Šutalo neće klonuti, da će se brzo oporaviti! Bili smo svjesni da moramo biti maksimalni, osvajati bodove, bit ćemo još bolji", rekao je Petar Bočkaj

Teška ozljeda Boška Šutala, zbog koje će pauzirati mjesecima, zasjenila je Dinamovu (2:1) pobjedu na Šubićevcu. Čula se i u glasu Ante Čačića, Dinamova trenera ljutnja, koja se mijenjala sa zadovoljstvom.

"Neprimjereno mi je da se na ovoj razini igra nogomet na ovakvoj podlozi! Događaju se ozljede, ali to što se dogodilo Šutalu je velika žalost, velika šteta za nas. Jako mi ga je žao, to je momak koji je iza sebe imao dosta tih ozljeda, sad se vratio, uhvatio kontinuitet... Želimo mu da se što prije oporavi, što prije vrati. Čeka ga operacija rano ujutro po povratku u Zagreb, stvarno je riječ o ozbiljnoj ozljedi", u jednom je dahu izgovorio Čačić.

A onda se dotaknuo same utakmice.

"Teška utakmica, naravno, jer smo prije četiri dana imali utakmicu u Europi, bilo je pražnjenja, emotivnog i fizičkog, ali sam ponosan kako su dečki ušli u utakmicu, kontrolirali je, željeli pobjedu. na ovakvoj podlozi koja ne dolikuje HNL-u! Tražili smo kroz igur rezultat, do njega smo došli, zato smo sretni. Pogotovo, jer osvajanje bodova na ovakvim terenima, nakon utakmica kakvu smo imali u srijedu, nije lako. Čestitam i domaćinu koji se trudio svih 90 minuta, nismo mu dali previše prilika, zasluženo smo pobijedili."

Luka Ivanušec zabio je prvi gol ove sezone, štoviše, zabio je prvi gol od studenog prošle godine, kad je, kao i danas pogodio za 0:1 u pobjedi Dinama 2:1 na Šubićevcu. Baš mu leži ovaj stadion.

"Teška utakmica, težak teren, ali smo dobro odigrali, mogli smo i prije završiti susret. Jedino ta mrlja, ozljeda Boška Šutala, želim mu brzi povratak na teren. Moj gol? Bilo je već situacija za gol, nije išlo, nadam se da se sad otvorilo. Sve nam kreće i završava s HNL-om, to nam daje sve što imamo, drago mi je zbog ova tri boda. Sad ćemo se malo odmoriti do petka i utakmice s Rijekom, da opet budemo na pravoj razini.", rekao je Ivanušec.

Petar Bočkaj ovog puta nije zabio u Šibeniku, ali je imao nekoliko odličnih ubačaja, nakon jednog je Drmić pogodio gredu, nakon drugog Menalo izborio kazneni udarac.

"Znali smo da će biti teška utakmica, teško vrijeme, težak teren, pobijedili smo, idemo dalje. Nadam se da Boško Šutalo neće klonuti, da će se brzo oporaviti! Bili smo svjesni da moramo biti maksimalni, osvajati bodove, bit ćemo još bolji. Sad ćemo se malo odmoriti, pripremiti za Rijeku i sve ostale utakmice, nadam se dobrim rezultatima na svim frontovima.", rekao je Bočkaj. (T.N.)

HNL, 7. kolo

Petak, 26. kolovoza

Gorica – Istra 1961, 0:2

Subota, 27. kolovoza

Lokomotiva - Slaven Belupo 0:1

Rijeka - Varaždin, 1:2

Nedjelja, 28. kolovoza

Šibenik – Dinamo 1:2

Osijek – Hajduk, 21.05



Tagovi

GNK DinamoNK ŠibenikHNLAnte ČačićLuka IvanušecPetar Bočkaj

Ostale Vijesti