Dinamo minimalcem do Superkupa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.07.19. | 22:04

U dosadnjikavoj utakmici Dinamo je rutinski pridodao još jedan trofej u vitrinu.

Dinamo je pred pet tisuća gledatelja u Maksimiru osvojio Superkup 2019. pobjedom od 1:0 nad Rijekom, pogotkom Amera Gojaka u 42. minuti.

Utakmica je počela pomalo uspavano, vidjelo se da su oba kluba tek završila s pripremama. Tako je bilo sve do 21. minute kada Lešković nakon ubačaja Kadziora iz slobodnog udarca glavom pogađa prečku.

Narednih dvadesetak minuta prošlo je u Dinamovim nastojanjima da probije riječki bedem, no to mu nije polazilo sa nogom. Barem ne sve do 42. minute kada dolazi u vodstvo. Amer Gojak je primio jednu loptu u gužvi u kaznenom prostoru, primirio je, okrenuo se, i jako lijepim udarcem smjestio je u gornji kut Sluginog gola.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XvC9NlF13Pg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

U drugom poluvremenu mreže su se tresle, ali nije došlo do promjeen rezultata. U 56. minuti opet Kadzior šalje dugu loptu u samo srce kaznenog prostora prema Gavranoviću, on je lijepo glavom šalje pokraj Sluge u gol, no gol je poništen radi prekršaja bivšeg napadača Rijeke.

Slična, doduše malo diskutabilnija, situacija ponovila se u 72. minuti. Tomečak je poslao loptu u vlastitu mrežu nakon asistencije Petkovića koja je trebala biti namijenjena za Oršića. No sudac Zebec zbog dosta nejasnog zaleđa poništava pogodak. Ni ovaj puta nije bilo ništa od povećanja vodstva.

U 82. minuti ulazi Lovro Majer, no u bizarnom slijedu događaja dobiva crveni tek nakon četiri minute što je proveo u igri. Prvo nakon prekršaja u zračnom duelu s Kvržićem, a nakon toga zbog grubog starta na bivšem Dinamovcu Pavičiću.

Rijeka nije uspjela kapitalizirati brojčanu prednost, iako je u 88. minuti imala stopostotnu priliku, no Momčilu Raspopoviću fenomenalno brani Livaković iz mrtve blizine.

Sudac Zebec svira kraj, i to je šesti trofej Superkupa za Modre.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Dinamo ZagrebRijekaSuperkupHNLHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti