Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Dinamo kreće s pripremama: 33 igrača na prvoj prozivci, među njima i dva nova imena

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 09:40

Velika gužva u maksimirskoj svlačionici

Danas (petak) u 10 sati Damir Krznar prvi će put okupiti igrače zagrebačkog Dinama pred početak nove sezone. Poziv za prvo okupljanje dobilo je 39 Dinamovaca, a njih još sedam nalazi se na Europskom prvenstvu - "četvorka" iz Hrvatske (Livaković, Petković, Ivanušec, Oršić), Mario Gavranović (Švicarska) te dvojac iz Makedonije (Ademi i Ristovski). Ovdje naravno nismo ubrojili Joška Gvardiola koji je član Dinama do 1. srpnja kada se vraća s posudbe u RB Leipzig.

Prvog dana priprema očekuje se 33 igrača, dok će šestorka koja je nedavno igrala za svoje reprezentacije (Majer, Franjić, Stojanović, Milić, Menalo i Moharrami) na treninge dolaziti od ponedjeljka.

Na "čekanju" su još Marko Đira, Neven Đurasek i Antonio Marin, no oni se još nisu pojavili na pripreme jer će sigurno biti poslani negdje na posudbu. Ivo Pinto će raskinuti ugovor s Plavima te se sigurno neće priključiti Krznarovim treninzima.

Igrači koji se danas očekuju su:

Vratari - Zagorac, Horkaš, Nevistić, Čavlina (Livaković je na Euru)

Braniči - Theophile-Catherine, Lauritsen, Perić, Šutalo, Leovac, Čabraja, Štefulj, Moubandije (Ristovski je na Euru, Stojanović, Moharrami i Milić priključuju se uskoro)

Veznjaci - Gojak, Mišić, Jakić, Tolić, Bulat, Burton, Baturina, Janković, Krizmanić, Juraldžija, Hajrović (Ivanušec i Ademi su na Euru, Majer i Franjić priključuju se uskoro)

Napadači - Kulenović, Čop, Andrić, Atiemwen, Špikić, Kastrati, Šaranić, Karrica, Vasil, Ćuže (Petković, Oršić i Gavranović su na Euru, Menalo se priključuje uskoro).

Na popisu se, u odnosu na prošlu sezonu nalaze povratnici s posudbe, prva prinova Duje Čop te prekomanidrani član Dinamove druge momčadi, Bernard Karrica.

Ono što je vidljivo iz ovoga popisa da će Krznaru na početku priprema faliti desnih bekova, no zato ima inflaciju lijevih bekova, njih čak četvoricu.

Također, gužva je u sredini terena, kao i u samom vrhu napada.

Idealna postava Dinama s obzirom na prvi dan priprema bila bi sljedeća:



Tagovi

Dinamo ZagrebPrva HNLDamir KrznarBernard KarricaDuje ČopSandro KulenovićMario ĆužeJosip Šutalo

Ostale Vijesti