Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo mora pronaći pravi klub za Antonia Marina

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 11:53

Ovoga puta se ne smije pogriješiti

I opet je Antonio Marin pokazao svu raskoš svog talenta. Protiv vršnjaka iz Katara, na prijateljskoj utakmici U-20 reprezentacije Hrvatske koja se u petak igrala u Gorici, Dinamov talent igrao je simultanku.

Na koncu je završilo 1-0, gol je zabio Michele Šego, ali epitet najboljeg otišao je u Marinovu smjeru. Možda bi pomislili kao idealan trenutak pred okupljanje u Maksimiru gdje se Marin vraća s posudbe u Lokomotivi, dok je prethodno proveo nekoliko mjeseci u talijanskoj Monzi. Međutim, jasno je da će Marin na novu posudbu. Što je zapravo „win-win“ situacija i za njega i za Dinamo. Naravno, ako se uvjeti posudbe dogovore pod pravim uvjetima.

Kada je prošle zime otišao u Monzu, Marin je očekivao minutažu. No, vodila se rovovska borba za Serie A te se Berlusconijev klub oslonio na iskustvo. Tek šest utakmica, niti jedna s punom minutažom, upalile su alarm u Marinovu stožeru i lijevo krilo se ekspresno vratilo u Dinamo. Bila je to usputna stanica do Lokomotive u kojoj je dobio određenu minutažu, ali...

Loksa je bila u grčevitoj borbi za ostanak. Bio je to klasičan nered i u takvoj atmosferi nije im niti u peti odgajati mladog igrača i pružiti mu pažnju i podršku koju je trebao dobiti. Takvo nešto je u konačnici i razumljivo te se Marin ovih dana našao pred novim početkom.

Sasvim je sigurno da se 11. lipnja mora javiti na prozivku kod Damira Krznara, kao što je posve jasno da će se za njega tražiti nova posudba. Međutim, ovoga puta se ne smije pogriješiti, gurnuti ga negdje da se zadovolji forma i operu ruke. Antonio Marin mora dobiti 30-ak utakmica u sezoni, trenera i klub koji će stati iza njega bez ikakvih kalkulacija i bez fige u džepu.

Hoće li to biti Lokomotiva i Dean Klafurić (koji još uvijek nije potvrđen za trenera, ali čini se da je to pitanje trenutka) ili će se tražiti neka druga sredina, manje je bitno.

Uostalom, i Dinamo ovdje treba iskoristiti autoritet i svojim kanalima osigurati najvećem talentu maksimirskog inkubatora tretman koji takav talent u konačnici i zaslužuje. A sve kao zalog za sve ono što Antonio Marin definitivno u budućnosti može donijeti. I Dinamu i hrvatskom nogometu.

Piše: Alen Lesički


Tagovi

Antonio MarinDinamo ZagrebLokomotiva ZagrebHNLhrvatska U19 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti