Germania Sport
Germania Sport

Dinamo juri bodove protiv Gorice, oni pak žele prekinuti tradiciju (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 11:00

Gorica čeka prvu prvenstvenu pobjedu na Maksimiru...

Dinamo je tek jučer, odmoran nakon sjajne igre i prolaska u playoff Lige prvaka, počeo razmišljati o Gorici. Premda su fokusirani na Europu, HNL je ove godine konkurentan. Uostalom Plavi su u prva tri kola upisali samo četiri boda. Broje pobjedu, remi i poraz, što je premalo za Dinamove šampionske ambicije. Kako je i sam u pressici najavio trener Krznar, Dinamo više nema pravo na kiks, pa je xa očekivati da će na Goricu izaći maksimalno ozbiljni Dinamo, s udarnom prvom jedanaestoricom.

S druge strane, Goričani su u potpunosti fokusirani na HNL, i svakako stižu danas na Maksimir bez pretjeranog opterećenja. Dinamo je bolji, treba pobjedu, a od Gorice se ne očekuje da s Maksimira odu s bodovima. Oni pak imaju 6 bodova u četiri odigrana kola, što je polovičan uspjeh, no ovako rano u sezoni se tek trebaju formirati “trendovi” da bismo uopće pisali o broju bodova i poziciji na tablici. Momčad Krunoslava Rendulića je u dosadašnjim utakmicama pokazala pucačku raspoloženost, uz stalno prisutstvo topnika Kristijana Lovrića. Ukoliko im se da prostora, mogu biti opasni.

Spomenimo i da kod Gorice imamo nova pojačanja. Vlatko Stojanovski, inače makedonski reprezentativac, najnovija je akvizicija Krunoslava Rendulića, no nije poznato hoće li igrač s friško potpisanim ugovorom biti u konkurenciji za prvu ekipu večeras od 21 sat na Maksimiru.

(1.35) DINAMO (5.00) – GORICA (9.00)

Kad smo već spominjali Dinamove pogreške, s njima je pressicu uoči utakmice otvorio Damir Krznar. Tri utakmice, četiri boda. Premalo.

"Svjesni smo što smo prokockali u prvom kolu i tu je sad jedan pritisak na nama da više nemamo pravo na grešku. Ova momčad izuzetno dobro reagira na presing i imperativ i vjerujem da ćemo utakmici pristupiti ozbiljno. Pobjeda je imperativ i tako ćemo se i postaviti", rekao je Krznar uoči susreta.

Iako se dečki na Maksimir vraćaju nakon dobre utakmice u Varšavi uz probuđenog Jakića, Maksimirska 128 je dobila još jednog ozljeđenog, Rasmusa Lauritsena.

"Bez Rasmusa smo jedan duži period, naš kapetan isto nije raspoloživ. Nadam se da ga imamo bar za jednu od utakmica u play-offu Lige prvaka. Tolić isto još nije na raspolaganju sljedeća dva, tri tjedna. U kadru ima dovoljno kvalitetnih igrača koji će pokušati nadomjestiti kvalitetu igrača kojih nema i odgovoriti izazovu”, dodao je Krznar svjestasn koliko su Lauritsen i Ademi važni za Dinamo, i to ne samo u Europi.

Dinamo će sutra vjerojatno izaći na teren u sličnoj postavi kao i pred koji dan na gostovanju u sklopu uzvrata trećeg pretkola Lige prvaka. 


S druge strane, Rendulić je na pressici komentirao igru svoje ekipe protiv Hajduka. Bijeli su prošlog tjedna po prvi put slavili u gostima kod Goričana, završilo je 3:1.

“U prvom poluvremenu protiv Hajduka smo podbacili, ono što trebamo popraviti je svakako koncentracija. Greške ne smijemo imati ako mislimo sutra napraviti dobar rezultat. Cilj je kao i uvijek isti, idemo na Maksimir po bodove”, kazao je uvodno trener Rendulić.

Ako je Hajduk skinuo scvoju “crnu mačku” prošlog vikenda u Gorici, može li Gorica učiniti Isto Dinamu? U trinaest dosadašnjih dvoboja s Plavima, Gorica tek treba dočekati prvo slavlje..

“Za sve postoji prvi put. To da Gorica nije dobila Dinamo u 13 utakmica ne znači ništa, time se bave statističari i njima je to uvijek zanimljiv podatak. Sutra je novi dan, nova utakmica i novi izazov i ja vjerujem da ćemo mi na njega odgovoriti najbolje što možemo i zabilježiti pobjedu”, zaključio je Rendulić.


(1.35) DINAMO (5.00) – GORICA (9.00)



Tagovi

HNK GoricaDinamo ZagrebHNLDamir KrznarKrunoslav Rendulić

Ostale Vijesti