Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Dinamo još nije predstavio Upravu: Šimić (zasad) u sporednoj ulozi, nije nadređen Čačiću nego Butini!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.03.23. | 11:30

Četveročlana Uprava je kompletirana, ali još nije pokazana javnosti i još se službeno ne zna tko će u čemu brinuti. No Šimić, koji je u klub došao s velikim ambicijama, u prvo će vrijeme brinuti o skautskoj službi i poboljšanju nogometne škole

Dinamo odnedavno ima novu, četveročlanu Upravu, kojoj je predsjednica Vlatka Peras, a članovi Darko Podnar, Danijel Tomačić i Dario Šimić. Uprava je, navodno, konačno kompletirana, prema informaciji koju je objavio Jutarnji list, Šimić je napokon potpisao ugovor i pristao na ulogu koju mu je, prije svih, namijenio Mirko Barišić.

Podsjetimo, Šimić je uz veliku pompu postao članom Uprave i prije ove toliko spominjane Skupštine, bio je bivši 'Vatreni' svojevrsni kompromis između Barišićeve struje i navijača, a očekivalo se da će Šimić ulaskom u Upravu imati širok domet djelovanja u sportskom sektoru. Štoviše, bila su to očito i njegova očekivanja, jer, već je prvi dan po dolasku u Maksimir davao intervjue u kojima je govorio o stvarima koje nisu striktno u njegovoj domeni, spustio se i u svlačionicu i predstavio igračima uz prvu rečenicu: 'dobar dan, ja sam vaš novi šef.' Međutim, Šimić je ubrzo 'dobio po glavi', Mirko Barišić i Vlatka Peras u razgovorima su mu direktno poručili:

"Ante Čačić ostaje naš trener i sportski direktor, tvoj je posao baviti se skautiranjem, odnosno skautskom službom i unaprijeđivanjem nogometne škole! Uzmi ili ostavi!"

Šimić je, očito, uzeo nekoliko dana predaha, razmišljao bi li prihvatio takvu ponudu, još u ponedjeljak moglo se iz maksimirskih hodnika čuti šuškanja da Šimić možda i neće potpisati ugovor. No, ipak je to učinio i do ljeta će, ili dok je god tu Ante Čačić, raditi upravo to što se od njega traži, bit će, možemo tako reći, u sporednoj ulozi.

Naravno, kao član Uprave, uvijek ima pravo glasa i predlaganja rješenja, posebno u sportskim pitanjima, a ako se dogodi neki prijevremeni odlazak aktualnog trenera/sportskog direktora, Šimić bi postao prva i izvjesna opcija za ulogu sportskog direktora. I onda bi s te pozicije mogao mogao povlačiti i konkretnije poteze u širem smislu. Ali, zasad neće biti nadređen Anti Čačiću, kako je to, sudeći po pozdravnom govoru igračima, i sam očekivao, već - Tomislavu Butini, šefu Dinamove škole.

Jer, već se dulje piše i priča o problemima u Dinamovoj školi, koja više nije na razini na koju smo naviknuli, a ove sezone dodatnu brigu donose rezultati svih glavnih momčadi. Pioniri i kadeti trenutno su daleko od naslova prvaka, juniori su bodovno izjednačeni s Hajdukom, koji je više fokusiran na Ligu prvaka. Govorilo se o skorim temeljitim promjenama u stručnom kadru, potrebom za dolascim novih trenera, ali vidjet ćemo u kojem će smjeru ići ta priča. I što će Šimić tražiti od Butine. U svakom slučaju, škola je jednom od najvažnijih pitanja Dinama, uvijek, a sad pogotovo i tu se od Šimića očekuje temeljita analiza i konkretni odgovori i potezi. A na ljeto, tko zna, možda doista dobije šire ingerencije.

Inače, Dinamo još nije službeno predstavio svoju Upravu, sad kad je Šimić i formalno postao njezin član, trebalo bi to napraviti idućih dana. Ako ni zbog čega barem zato da javnost upozna te ljude i da se više ne događa, kao u nedjelju, da dva njezina člana imaju problem s ulaskom na stadion, jer ih na ulazu nisu odmah prepoznali. Radi se o Darku Podnaru i Danijelu Tomačiću. Stvar je brzo riješena, ali da ne bi novih sličnih nesporazuma, poput ovoga sa Šimićem, bilo i u idućem razdoblju, bilo bi dobro da svi javno kažu za koji sektor odgovaraju, čime će se baviti i o čemu odlučivati. U protivnom se stvara dojam neke nesloge, figa u džepu, više 'braka iz interesa', nego iz potrebe. Doista je nevjerojatno da nitko od članova Uprave još od Skupštine nije progovorio nijednu riječ!



Tagovi

Dario ŠimićGNK DinamoStatut GNK DinamoAnte ČačićMirko BarišićVlatka Peras

Ostale Vijesti