EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Dinamo i Partizan u borbi za veznjaka Maribora

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 14:59

Rumunjski reprezentativac na meti je i FCSB-a i CFR Cluja, a prošlo ljeto ga se povezivalo s Crvenom zvezdom.

Veznjak Maribora Alexandru Cretu na meti je zagrebačkog Dinama, ali i beogradskog Partizana te najboljih rumunjskih momčadi, javlja sport.ro.

29-godišnji defenzivni veznjak ušao je u zadnju godinu ugovora te na ljeto iz Maribora može otići besplatno, a Rumunji piši kako to pokušava iskoristiti Dinamo te da je već stupio u kontakt s nogometašem.

Cretu je karijeru započeo u Poli Iasiju te je za taj klub u šest godina odigrao 151 utakmicu, nakon čega je početkom 2017. godine prešao u ljubljansku Olimpiju za 100 tisuća eura. Nakon samo godinu dana u glavnom gradu Slovenije odlazi u najvećeg rivala Maribor za identičan iznos. Za Viole je do sad upisao 94 nastupa, zabio pet golova i pridodao šest asistencija, a u sezoni 2018./19. okitio se naslovom prvaka Slovenije.

Cretu je osim Dinama i Partizana na radaru Rumunjskih klubova CFR Cluja i FCSB-a, u koji je zanimljivo trebao preći 2015. godine. Međutim, kontraverzni Gigi Becali tad nije Poli Iasiju htio uplatiti traženih 500 tisuća eura već je ponudio neprihvatljivih 250 tisuća i transfer je propao.

Iako se ponovno aktivirala želja FCSB-a teško će do suradnje doći jer po riječima igračevog agenta 29-godišnji veznjak želi ostati u inozemstvu. Prošlog ljeta bio je želja i Crvene zvezde, no na kraju je ostao u Mariboru do kraja ugovora.

Cretu je sjajnim igrama u dresu Maribora zaslužio poziv u Rumunjsku reprezentaciju za koju je do sad upisao pet nastupa. Igrao je gotovo sve utakmice u Ligi nacija, a nastupio je i na zadnjem kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsko prvenstvo protiv Armenije.

Trenutna tržišna vrijednost po Transfermarktu mu iznosi 400 tisuća eura, a zanimljivo je da je Cretu polivalentan igrač, iako mu je prirodna pozicija zadnji vezni podjednako se dobro snalazi i na mjestu stopera, kao i poziciji desnog beka.


Tagovi

Maribor

Ostale Vijesti