Dinamo dobiva treću zvjezdicu na dresu, ali uz bojkot Boysa: Bjelica bez napadača i stopera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 08:31

Modri od 19 sati igraju za potvrdu novog naslova prvaka.

Zagrebački Dinamo danas će i matematički moći osigurati obranu naslova prvaka Hrvatske. Ukoliko večeras od 19 sati u Koprivnici pobijedi Slaven Belupo, Modri će upisati jubilarnu 20. titulu od osamostaljenja Hrvatske, a 30. sveukupno što će im omogućiti da na dres 'zakače' i treću zvijezdicu iznad grba. Trener Nenad Bjelica najavio je da se za ovu utakmicu priprema kao što se pripremao za svaku drugu utakmicu, kao i onu s Benficom u Europskoj ligi.

> Bjelica pred Slaven Belupo: „Pripremamo se kao za Benficu“

Na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici neće biti najžešćih navijača gostiju, Bad Blue Boysa, koji su najavili bojkot današnje utakmice. Razlog leži u činjenici da se utakmica igra na Veliki petak. Iz redova Dinamove navijačke skupine objavili su kako su istu stvar napravili i prije dvije godine kada se nisu pojavili na utakmici s Lokomotivom te smatraju da se utakmice tog dana uopće ne bi trebale igrati.

ODIGRAJ Slaven Belupo – Dinamo Zagreb

Bez obzira na to, Bjelica je najavio uzimanje tri boda protiv Farmaceuta i proslavu nove titule. Na travnjak će trener Plavih izvesti 'prošarani' sastav, kao što je već odavno pravilo kada su prvenstvene utakmice u pitanju. U prvu momčad se konačno vraća oporavljeni Izet Hajrović, ali će startati s klupe, kao i Ivan Šunjić, Believe Atiemwen i Amer Gojak.

Osječanin na klupi zagrebačke momčadi u današnjem susretu neće moći računati na standardnog francuskog stopera,Theophilea-Catherinea, zbog tri žuta kartona, kao Marija Gavranovića i Marina Leovca koji su ozlijeđeni. Mario Musa je bolestan te ni on neće konkurirati za ovu utakmicu.

Od prve minute će vjerojatno startati Dino Perić umjesto Theophilea, dok bi u vezi trebali zajedno zaigrati Nikola Moro i Lovro Majer uz kapetana Arijana Ademija. Vrh napada predvodit će Bruno Petković, uz krilne igrače Oršića i Kadziora.

U redovima domaćeg sastava predvođenog trenerom Ivicom Sertićem, od prve minute trebali bi zaigrati dojučerašnji dinamovac, Menalo, uz Bongonguija i Limu u vrhu napada, a vezni red predvodit će Jajalo, Čanađija i Plantak. Momčad Slavena je desetkovana za ovaj ogled te zbog ozljeda neće biti Bačelića Grgića, Bogojevića, Nowaka i Vidovića, kao i suspendiranih (žuti kartoni) Delića, Doležala, Krstanovića, Mladena i Puclina.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nenad BjelicaMario GavranovićIzet HajrovićArijan AdemiBruno PetkovićBad Blue Boys

Ostale Vijesti