Dinamo bez pet prvotimaca ide po revanš protiv Rijeke

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.07.19. | 10:25

U 20 sati počinje utakmica Superkupa.

S početkom od 20 sati na stadionu Maksimir, nogometaši Dinama sučelit će se s Rijekom u Superkupu. Pobjednik Prve HNL prošle sezone želi se revanširati momčadi s Rujevice koja ga je rezultatom 3-1 porazila u finalu Kupa, unatoč statusu blagog autsajdera. Plavi se zbog toga žele revanširati večerašnjem protivniku, a ovo će biti prvo izdanje hrvatskog Superkupa nakon 2014. godine, kada je Kekova Rijeka porazila Modre rezultatom 2-1.

ODIGRAJ Dinamo – Rijeka

Međutim, trener Nenad Bjelica nije baš u zavidnom položaju uoči početka današnjeg ogleda. Naime, Osječanin na klupi zagrebačke momčadi neće moći računati na petoricu standardnih prvotimaca. Pored Ivana Šunjića i Nikole Mora, za koje se znalo da neće konkurirati zbog odmora i nastupa na Euru U21, 'kovaču europskog Dinama' ozlijedila su se trojica najbitnijih igrača za defanzivni dio igre.

Riječ je prvenstveno o stoperskom paru Kevinu Theophile-Catherineu i Emilu Dilaveru. Osim nju, nedostajat će i istinski vođa ove momčadi, zadnji vezni Arijan Ademi. Uz to, za desnu stranu neće konkurirati Sadegh Moharammi koji će biti van pogona sljedećih minimalno mjesec dana.

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice za utakmicu Dinamo- Rijeka

To će uvelike otežati posao Bjelici u sastavljanju udarne jedaanaestorke za večerašnju utakmicu, a pretpostavka je kako će ispred neprikosnovene 'jedinice' Dominika Livakovića, u srcu obraner zaigrati Marko Lešković i Dino Perić. Osim Leovca i Stojanovića (ili Ive Pinta) na bokovima, u veznom redu trebao bi zaigrati mladi Gjira koji je odigrao vrlo dobro na pripremama, a ispred njega kao 'holdera', trebali bi biti Amer Gojak i Damian Kadzior, koji je izvorno krilni igrač. Na krilima je pak sigurni 'europski dvojac' Hajrović i Oršić, a blagu prednost u napadu ima Mario Gavranović.

Kod trenera Igora Bišćana neddostajat će napadač Jakovi Puljić, koji je ozlijeđen kao i lijevi bek Petar Mamić i mladi Babić, ali okosnica ekipe je spremna za današnji ogled.

Simon Sluga je glavni među vratnicama u riječkoj momčadi, ispred njega bit će stoperi Punčec i Župarić, a na lijevom boku ordinirat će oporavljeni Ivan Tomečak, koji je odigrao odličnu utakmicu u već spomenutom finalu Kupa. Desno će biti Momčilo Raspopović, a vezni red će držati trojac Capan, Lepinjica i Halilović, koji je bio i strijelac u tom okršaju.

Krilne pozicije sačuvane su za iskusna imena, Zorana Kvržića – igrača utakmice u finalu Kupa -  i kapetana Alexandera Gorgona. U napadu će zaigrati još jedan strijelac iz Kupa, Antonio Mirko Čolak.

Što se forme na pripremama tiče, Riječani su prikazali nešto bolju igru, ako ćemo suditi po oponentima. Pobijedili su vrlo dobri ciparski APOEL rezultatom 4-1 u posljednjem dvoboju, a porazili su i Celje te Bravo. Dobre partije pokvario je poraz od Sochija.

Dinamovci su u posljednjem, dvoboju remizirali s Orenburgom, prije čega su pobijedili Austriju Klagenfurt sa 2-0. Imali su i jedan pucački trening sa slovenskim niželigašem (10-0), a pobijedili su i ljubljansku Olimpiju. Poraz im je nanijela poljska Cracovia. Međutim, ove prijateljske utakmice, mahom odrađene u prvom dijelu priprema ne treba uzimati kao značajan orijentir.

Sve u svemu, bit će ovo peti međusobni ogled Bjelice i Bišćana. Igor trenutno ima bolji omjer s dvije pobjede, remijem i porazom te je jedini trenutno u Prvoj HNL s pozitivnim skorom protiv Osječanina. Spomenimo i da će Dinamo posljedni put istrčati u prošlosezonskim dresovima, a novi će predstaviti 18. srpnja, dan prije prve prvenstvene utakmice u novoj sezoni protiv Lokomotive. Novi dres će dobiti i treću zvijezdicu na grbu, što označava 30 osvojenih prvenstava od Građanskog 1911. do Dinamovog minule sezone.

Vrijedi dodati, da ako nakon 90 minuta utakmice rezultat bude neriješen, odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

SuperkupIgor BišćanNenad BjelicaSadegh MoharramiEmir DilaverKevin Theophile-CatherineNikola MoroIvan ŠunjićArijan Ademi

Ostale Vijesti