Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Desetka Istre 1961 karijeru nastavlja u susjedstvu, u novom klubu ga očekuju petorica Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 09:25

Dogovorena je jednogodišnja suradnja.

Gedeon Guzina nedavno je raskinuo ugovor s Istrom 1961, ali 27-godišnjak iz Ilidže neće dugo biti na burzi rada. Naime, Guzina je sve dogovorio sa slovenskim prvoligašem Radomeljem s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Guzina je Istru 1961 stigao u veljači 2020. godine. Iako je u proljetnom dijelu sezone skupio 14 nastupa, tri pogotka i jednu asistenciju, u istom ritmu nije uspio nastaviti i sljedeće sezone pa je tako prošle godine u 1. HNL postigao svega jedan pogodak (Rijeka), s tim da je nadodao još dva u Kupu (Polet SMnM, Rijeka).

Dolaskom Hare izgubio je svoje mjesto u udarnih 11, a iako je veoma dobro igrao i bio od koristi za svoju momčad, slaba realizacija u konačnici ga je koštala minuta, a samim time i nastavka suradnje s Istrom 1961.

Njegov novi klub, Radomlje, je lani bio drugoligaš. Nakon šest odigranih kola skupili su jedan bod manje, a u njegovoj novoj momčadi dočekat će ga prava mala ex HNL kolonija. Za Radomlje igraju David Šugić, Mateo Mužek, Dario Rugašević i Zvonimir Blaić, a na posudbu iz Hajduka stigao je i Ivan Šarić, u ovom trenutku prvo napadačko rješenje trenera Roka Hanžića.

Guzina je za Istru skupio ukupno 45 nastupa, šest pogodaka i tri asistencije, a prethodno je igrao još za Mladost DobojKakanj, Borac Banja Luka, Zvijezda Gradačac, Sarajevo, Tekstilac Derventa i Drina HE Višegrad.



Tagovi

Gedeon GuzinaIstra 1961nogometni transferiLjetni prijelazni rokSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti