Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Službeno: Taichi Hara ima novi klub, potpisao je dvogodišnji ugovor (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 17:56

Japanac koji je oduševio po svojem dolasku u Pulu ipak neće odjenuti dres Dinama

Taichi Hara novi je igrač španjolskog Alavesa, potvrdili su iz redova španjolskog prvoligaša na službenim web stranicama.

22-godišnji Japanac stigao je u Istru 1961 prije pola godine, a u proljetnom dijelu sezone pokazao se kao veliko pojačanje za momčad s najvećeg hrvatskog polutoka. Posebno je impresivan bio u Hrvatskom kupu gdje je skupio čak šest pogodaka u četiri nastupa, a dva su bila u finalu protiv Dinama kad je njegova momčad poražena rezultatom 6:3.

Hara je prethodno igrao za FC Tokyo, a s novim klubom je potpisao dvogodišnju suradnju. U Alaves stiže bez da je za njega plaćena odšteta zbog odnosa kojeg imaju Istra 1961 i spomenuti španjolski prvoligaš, a Hara će se odmah priključiti treninzima Alavesa uoči nove sezone 21/22.

Prethodnih mjeseci Haru se, baš kao i Denija Jurića, povezivalo s Dinamom i Osijekom. Opcija oko njegovog mogućeg dolaska u Zagreb bila je puno realnija od one da će karijeru nastaviti u Gradskom vrtu, ali Krznar na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih napadača pa se tako njegov dolazak u ovom trenutku nije činio logičnim izborom.

Što se tiče njegove konkurencije u Alavesu, za minutažu će se boriti s Joseluom, Lucasom Perezom i Johna Guidettijem.

Spomenimo za kraj kako je Alaves prošlu sezonu okončao na 16. mjestu La Lige, a od Calleje se očekuje da momčad sljedeće sezone ne mora do posljednjeg trenutka strepiti za svoj prvoligaški status.



Tagovi

Taichi HaraIstra 1961nogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokAlaves

Ostale Vijesti