Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Desetka Gorice prekida igračku karijeru i postaje novi team manager turopoljskog kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 11:00

Rekorder po broju nastupa za klub objesit će kopačke o klin, a izgleda da mu je utakmica protiv Rijeke bila posljednja u profesionalnoj karijeri. Mjesto sportskog direktora upražnjeno je otkako je Mindaugas Nikoličius otišao u Hajduk, a ovakav rasplet situacije je win – win situacija za sve. Ninja, sretno!

Pišu: Alen Lesički, Ižak Ante Sučić

Matija Dvorneković odlučio je reći svoje konačno zbogom profesionalnom nogometu. Istinska legenda Gorice i rekorder po broju nastupa za klub od sljedeće će sezone obnašati ulogu team managera kluba, a za momčad iz Turopolja ukupno je skupio 173 nastupa, 20 pogodaka i 17 asistencija u svim natjecanjima.

Dvorneković je prve nogometne korake napravio u Radniku iz Velike Gorice, da bi onda još kao junior prešao u redove Slaven Belupa. Nije se uspio nametnuti u prvoj momčadi Farmaceuta, odradio je dvije posudbe u Koprivnici i Križevcima da bi se onda dvije i pol godine kasnije vratio u Turopolje.

Dres Gorice nosio je godinu dana, igrao je veoma dobro, a onda je na njegovu adresu stigao poziv tadašnjeg ruskog drugoligaša Novgoroda. U Rusiji je igrao još za Volgu i Torpedo Moskvu, a u ljeto 2014. godine se po drugi put vraća u Goricu. Ovog puta se zadržao godinu i pol dana nakon čega prelazi u Albaniju, nedugo nakon i na Island, ali te avanture nisu naročito dugo potrajale pa se tako, sad već treći put, vratio u Goricu u siječnju 2018. godine.

Posljednje četiri i pol godine nije se micao iz kluba. Vratio se u ambicioznog drugoligaša, a s vremenom postao neizostavan prvotimac stabilnog prvoligaša. Prva prvoligaška sezona (17./18.) njemu je bila ujedno i najbolja, u 33 nastupa upisao je četiri pogotka i osam asistencija, a cijelo to vrijeme bio je dobri duh svlačionice i osoba koja je s vremenom postala zaštitni znak Gorice. Nikad nije bio u prvom planu, ali je uvijek bio 'tu negdje' te je na terenu uvijek davao apsolutno sve od sebe. To nije bilo teško prepoznati, kako od strane navijača i uprave, tako i kompletne nogometne javnosti, stoga je baš on jedna od rijetkih pozitivnih ličnosti koje dobiju poštovanje na svakom stadionu u Lijepoj našoj.

S vremenom je postao kapetan kluba, može se pohvaliti kako je postigao sedam prvoligaških pogodaka za klub, baš kao i da je u karijeri osvojio pet trofeja (od kojih su dva naslovi u 2. HNL).

19. ožujak ove godine Dvorneković neće pamtiti po dobrom. Gorica je na domaćem terenu dočekala Rijeku, on je u igru ušao u 85. minuti, a nedugo kasnije, u naoko običnom startu, doživio je težak lom lakta zbog čega je morao na operaciju i zbog čega je sezona za njega bila završena. Koncem sezone ističe mu i ugovor, a budući da nikakvi konkretnih pomaci nisu učinjeni prema potpisivanju novog, ovakav slijed događaja zapravo je win – win situacija za sve.

Popularni Ninja će tako od početka nove sezone biti team manager kluba. Budući da je 'do jučer' bio igrač, lako će mu biti shvatiti sve njihove probleme s kojima se igrači suočavaju, baš kao što ga nijedan od njih neće moći ni 'preveslati' budući da je 'do jučer' bio jedan od njih. Možda će na novoj poziciji biti rookie, ali nitko ne sumnja da će se brzo prilagoditi na novo okruženje. Uostalom, takva (slična) pretvorba već je već viđena u hrvatskom nogometu, a posljednji koji je direktno iz svlačionice i kopački uskočio u fotelju i crne cipele bio je Ivan Mance, s tim da je njegova prva uloga bila ona zamjenika Srećka Juričića.

Rijeka nije pogriješila kad je vjerovala Manceu, samim time Črnko vjeruje, što je potpuno razumljivo i ispravno razmišljanje, da neće pogriješiti kad priliku da Dvornekoviću. Nadalje, Ninja ima dovoljno vremena da se prilagodi novonastaloj situaciji, da napravi plan kako ispuniti sve klupske ciljeve i kako da – u novoj ulozi – napravi dodatni iskorak u svijetu nogometa. Njegova nogometna karijera bila je uspješna, a sudimo li po tome kakva su povratna mišljenja apropo njega ne samo kao nogometaša, već kao i osobe, nitko nema razloga sumnjati da kao novi team manager kluba neće napraviti dobar posao.


Tagovi

Matija DvorenkovićMatija DvornekovićHNK GoricaHNLsportski direktor

Ostale Vijesti