undefined
undefined

Derbi začelja: Varaždin za pobjedu ne zna osam kola, Istra četiri, a bod danas nikome ne odgovara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 14:39

Varaždin je pod većim pritiskom jer mu ogledi protiv najboljih hrvatskih klubova tek slijede, dok je Istra već odigrala sa svima iz vrha

Nakon što se situacija na vrhu malo iskristalizirala, okrećemo se bitki za opstanak u Prvoj HNL, koja je isto tako zanimljiva, ako ne i zanimljivija. Naime, tu bitku vode tri kluba, a dva od njih sučelit će se danas u Varaždinu. Na noge istoimenom domaćinu dolazi Istra 1961, finalist hrvatskog Kupa.

S obzirom na to da ih dijeli samo jedan bod, jasno je kako je riječ o dvoboju velikog značaja za obje momčadi, u kojemu bod vjerojatno ne bi zadovoljio nikoga. Malu prednost, barem na ljestvici, imaju Varaždinci, koji za pobjedu ne znaju osam kola. U tom periodu osvojili su samo tri boda, a večerašnja utakmica im je doslovno kvalifikacijska, jer im sudari protiv svih iz vrha tek slijede. Primjerice, Istra je sa svima njima igrala.

Varaždinci su toga svjesni, isto kao i činjenice da su u posljednjih sedam kola samo dvaput tresli mreže protivnika. Oba pogotka zabio je veznjak Neven Đurasek. Drugim riječima, krajnje je vrijeme da se napadači trgnu i razvesele trenera Zorana Kastela.

„Istra više nije ona momčad iz prvog dijela sezone. Pokazali su veliku preobrazbu i s bodovnim nizom vratili su se sa samog začelja. Najopasniji su prema naprijed, jer Gržan, Hara i Vuk mogu sami riješiti utakmicu, ali pobjeđivali smo mi i jače suparnike. Ovaj put do tri boda možemo doći samo punom koncentracijom kroz cijelu utakmicu“, poručio je trener Varaždina.

S druge strane, ne igra ni Istra u nekoj bajnoj formi. Nakon lijepog pozitivnog niza zaredala je četiri poraza, ali ta četiri stigla su od Dinama, Osijeka, Rijeke i Hajduka. To znači da prava bitka za momčad iz Pule tek slijedi. Trener Danijel Jumić vjeruje u prekid serije poraza, iako domaćine itekako respektira.

„Očekujemo tešku utakmicu protiv dobre momčadi, ekipe koja sigurno ima kvalitetu i kojoj trebaju bodovi, pa očekujem da će se tako i postaviti. Mi ćemo, kao i svaki put, napraviti sve da budemo što bolji, da odigramo što bolju utakmicu i da bodove donesemo doma. Pokazali smo da smo opasni u kontri i polukontri, ali smo sposobni i držati posjed i pritisnuti protivnika kao protiv Rijeke. Bitno je pokazati karakternost“, zaključio je Jumić.

Na kraju dodajmo kako u susretima ovih rivala bolje prolaze gosti. Naime, Varaždin se kući vratio pjevajući s oba gostovanja na Aldo Drosini (0:1, 0:1), dok je jedini varaždinski ogled završio bez pobjednika (1:1).



Tagovi

Istra 1961NK VaraždinDanijel JumićZoran Kastel

Ostale Vijesti