REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Derbi začelja: Cipar iskorištavao greške gostiju, ali Malta stigla do remija u 98. minuti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 20:03

Činilo se da će pobjeda u ruke domaćina, ali...

Nogometaši Cipra i Malte kao posljednja i pretposljednja momčad tablice skupine H, koju predvode Vatreni, susreli su se večeras od 18 sati u Larnaci u prvom kvalifikacijskom susretu dana. Iako su domaćini vodili do samog kraja, primili su gol u posljednjoj minuti nadoknade i završilo je rezultatom 2:2.

Ciprani vode od 6. minute, a strijelac je iskusni 36-godišnji veznjak Fatos Papoulis, inače suigrač Jana Lecjaksa te Iyayija Atiemwena iz Omonije. Lopta je stigla u maltešku polovicu, jedan od braniča vratio vrataru, a domaća obrana onda je bezuspješnim, riskantnim dodavanjima pokušala loptu očistili iz svog opasnog prostora. Nisu uspjeli, na dvadesetak se metara odbila do Charalamposa Kyriakoua, koji je na lijevoj strani pronašao Papoulisa, a ovaj unutar šesnaesterca sjajno pogodio gornji desni kut.

Pogodak Papoulisa pogledajte OVDJE.

Maltežani se iz rezultatskog minusa vraćaju početkom nastavka. Nakon jednog su udarca u 53. minuti dobili korner, a izveo ga je napadač Gzire Stephen Pizani. Bio je to sjajan oštar ubačaj, kojeg je glavom na pravom mjestu dočekao ponajbolji igrač gostiju Zach Muscat.

Pogodak Muscata pogledajte OVDJE.

U 80. minuti, potpuni fijasko u obrani Malte, ne pretjerujemo kada to kažemo. Cipar je hitao u napad, a protivnički braniči padali kao pokošeni, golman je prvi udarac domaćina uspio obraniti, ali nije se stigao pridići do trenutka kada su igrači u plavim dresovima pospremali loptu u mrežu za 2:1. Strijelac je bio Pietros Sotiriou.

Pogodak Sotirioua pogledajte OVDJE.

Činilo se da će tako završiti, ali onda Malta na samom kraju stiže do boda, i to u – posljednjoj minuti nadoknade. Četvrti sudac pokazao je +7 na svom semaforu, prošlo je bilo već sedam i pol minuta, a onda su gosti nabacili iz slobodnog udarca, loptu je glavom opalio Jurgen Gabriele i u trans bacio navijače svoje reprezentacije koji su potegnuli do Larnace.

Pogodak Gabrielea pogledajte OVDJE.

Završilo je tako s 2:2 i obje reprezentacije sada imaju po pet bodova, uz ostanak na pozicijama na kojima su bile i prije susreta.



Tagovi

CiparMaltakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti