Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Derbi u Sarajevu: Plemići utišali Grbavicu, bivši igrač Splita je nezaustavljiv

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 20:11

Posljednja utakmica 15. kola Premijer lige BiH potvrdila tko je najjači u susjedstvu

Na papiru ljuti derbi, u praksi, samo još jedna utakmica Premijer lige BiH. Željezničar pod redateljskom palicom Tomislava Ivkovića je u najmanju ruku podbacio u prvom dijelu sezone dok su Plemići uvjerljivo prvi u prvenstvu, imaju komotnih +5 ispred Tuzla Cityja i nakon današnje, 3:0 pobjede na Grbavici, postaju prvi i jedini ozbiljni kandidat za osvajanje naslova.

Iako je prvi dio susreta ponudio nula golova i nekoliko dobrih pokušaja s obje strane, bilo je jasno kako će se Željezničar loše provesti u svom Sarajevu ako se odnosi na terenu ne promijene. Gosti su bili bolji, imali su blagu prednost u posjedu i kudikamo jaču statistiku, s tri opasna udarca prema vratima. Prvo ime susreta je svakako ono Nemanje Bilbije. On je u utakmicu ušao s devet psotignutih pogodaka iz četrnaest susreta, no bivši igrač RNK Splita je danas svoju stastiku još malo podebljao.

Prvo je asistirao mladome Bašiću koji vara Bendera za 1:0 početkom drugog poluvremena, potom je i sam zabio s bijele točke, a u samom finišu susreta je opet bio strijelac za konačnih 3:0 i 11 pogodak u sezoni, čime se opet otvara mogućnost da Ivaylo Petev pozove u reprezentaciju za koju je do sada nastupao samo jedanput, 2018. godine protiv SAD-a u prijateljskom ogledu.

Inače, Bilbija je nastupao za split u sezoni 2015./2016., upisao je devet nastupa i nula pogodaka. Mostar mu očito dobro leži, Jakirević ima top strijelca lige!


 

 


Tagovi

Sergej JakirovićTomislav IvkovićŽeljezničarZrinjski

Ostale Vijesti