Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Ivan je novi Plemić: Bivši igrač RNK Split pojačao Zrinjski

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 09:38

Jedini pogodak u 1.HNL dao je Hajduku...

25-godišnji Ivan Jukić ima novi klub! Donedavni igrač Sarajeva od ljeta je bez angažman, no Plemići su ga upravo uzeli “pod svoje”, čime postaje čak petnaesti novi igrač u svlačionici Sergeja Jakirovića.

Radi se o dešnjaku koji se najbolje snalazi na poziciji lijevog krilnog napadača, premda može igrati i po desnoj strani. Isto tako, zbog kvote stranih igrača, Zrinjskom paše da im u roster ulazi igrač s bosanskohercegovačkim državljanstvom. Jukić ima i naše dokumente, premda je većinu svog reprezentativnog iskustva u mlađim uzrastima stekao u dresu Zmajeva.

U novoj sredini će Jukić tražiti bolju realizaciju, jer je u dasadašnjih 135 službenih klupskih nastupa upisao “svega” 13 pogodaka i pet asistencija.

Posljednji angažman Jukić je imao u FK Sarajevo s kojim se razišao već na startu nove sezone Premijer lige. Jukić je u FK Sarajevo došao u siječnju prošle godine iz poljske Korone Kielce, a ugovor je imao do ljeta 2022. godine. Osvojio je jednu titulu prvaka, te trofej Kupa BiH.

Već se ranije ovog ljeta spominjao u kontekstu prelaska u Mostar, a sada su ta nagađanja postala stvarnost. Koliko može pomoći Jakiroviću i družini koja je trenutno četvrta s 12 bodova na kontu, vidjet ćemo možda već ovog vikenda.

Kuriozitet za kraj. Jukić ima nešto HNL iskustva iz dana kada je nastupao za RNK Split. Svoj jedini prvenstveni pogodak zabio je Hajduku i to davne 2014. godine. U redovima Bijelih tada su nastupali Kalinić, Milić, Bradarić, Koussai, Sušić i ostali.. dok je u Splitu igrao jedan Nino Galović, Aljoša Vojnović, Marko Rog itd. Romantika.


Tagovi

Ivan JukićFK SarajevoZrinjski

Ostale Vijesti