Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Derbi Hajduka i Osijeka bit će posebna utakmica za jednog igrača

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 07:52

Mihael Žaper bio je dugogodišnji kapetan kluba s Drave, a sada je na suprotnoj strani

Hajduk se priprema za Osijek, nedjeljni derbi koji se igra s početkom u 18 sati u nikad zanimljivijoj utrci u troje, a Slavonci se nadaju dobrim rezultatom uhvatiti priključak s vrhom na čelu s novim/starim trenerom Zoranom Zekićem koji bi trebao probuditi momčad. Čeka ga zahtjevan zadatak na dobro ispunjenom Poljudu, tajming preuzimanja Osijeka nije mogao biti teži. No, Zekić je znao protiv Bijelih ostvarivati dobre rezultate, pa se nada da će tako biti i ovaj put.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

Što se trenera Hajduka Ivana Leke tiče, još se čeka njegovo oglašavanje po pitanju interesa Šahtara o kojemu su se raspisali ukrajinski pa tako i hrvatski mediji jer bi ga na klupi Rudara htio sportski direktor Darijo Srna koji je privremeno sjeo na klupu dok ne pronađe trajno rješenje.

Po pitanju sastava Leko kao i uvijek ima nekih dvojbi koje će otkloniti na posljednjem treningu, a u reprezentativnoj stanci imao je na raspolaganju gotovo sve igrače pa je mogao vježbati neke detalje kako bi se momčad podigla nakon poraza od Rijeke kojim je izgubila prvo mjesto, no kako trener kaže 'prvenstvo je maraton od 36 kola'.

Za jednog aktera derbija ovo će biti posebna utakmica, jer u redovima Hajduka je Mihael Žaper, pojačanje koje su Bijeli Osijeku platili milijun eura i koji je nakon što se oporavio zauzeo mjesto u sredini terena zajedno s Filipom Krovinovićem. Odigrao je Žaper za Osijek 160 utakmica, bio dugo vremena kapetan, a sad će se naći s 'krive' strane. Sigurno će mu biti neobično igrati protiv dojučerašnje momčadi, no želja igrača i Hajduka su bile toliko velike da se taj transfer nakon mjeseci čekanja morao na koncu ostvariti. Žaper je odbio puno unosniju financijsku ponudu iz Turske samo kako bi ostvario dječački san i zaigrao za klub koji mu je u srcu, premda je zahvalan Osijeku što ga je lansirao.

„Drago mi je da će Hajduk dobiti slavonski štih, najprije Filip Uremović pa ja, to tako treba biti, jako sam sretan što se ovo realiziralo. Ovim putem želim zahvaliti Osijeku, svim ljudima tamo, dijete sam tog kluba. Veliko hvala svim trenerima, suigračima, čistačicama, svim ljudima koji tamo rade. Sada je došlo vrijeme za ići dalje, ovdje sam došao pomoći momčadi ostvariti ciljeve, kao i svoje osobne ambicije. Stvarno mislim da će ovo biti lijepa priča“, rekao je prilikom potpisa Žaper.

S njim je Hajduk dobio na iskustvu u veznom redu, igrač takvog kalibra trebao bi biti pojačanje za Hajduk zbog mirnoće i faze defenzive koju ima. Neće mu biti još jednog Slavonca Filipa Uremovića koji se opravlja od ozljede kao i Francisco Ferro, dok su svi ostali na raspolaganju Leki. Baš kao i mladi Rokas Pukštas koji je ozljedu koljeno liječio gotovo tri mjeseca i očekuje se njegovo pojavljivanje na klupi, a možda i povratak u drugom dijelu utakmice, jer njegov oporavak jako je važan za šampionske ambicije Bijelih koji imaju imperativ pobjede nad Osijekom.

A i vrijeme je da proradi Marko Livaja koji šest prvenstvenih utakmica nije postigao gol, a s druge strane stajat će mu Mijo Caktaš koji želio od splitskog centarfora preoteti nagradu za najboljeg strijelca i za sada je na dobrom putu. Utakmica će i za njega biti posebna, jer ima dugu povijest s Hajdukom u kojemu je dugo bio najvažniji igrač, dok je u Osijeku i Darko Nejašmić, također nekadašnji Hajdukovac.



Tagovi

HajdukNK OsijekMihael ŽaperIvan LekoZoran ZekićMijo CaktašHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti