Žaljko Hladika/PIXSELL
Žaljko Hladika/PIXSELL

Derbi donjeg doma HNL-a igra se u Kranjčevićevoj ulici (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 08:07

Lokomotiva i Istra 1961 skupile su identičan broj bodova, a ovo će im biti treći dvoboj u sezoni

Lokomotiva i Istra 1961 zaključit će svoj jesenski dio HNL-a međusobnim ogledom u Kranjčevićevoj ulici (14.50, MAX SPort 1). Obje momčadi do sada su utržile po 18 bodova, s tim da je Istra stigla do tog učinka s utakmicom više.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Lokomotiva nakon dobre igre protiv Hajduka s velikim optimizmom ulazi u dvoboj s gostima iz Pule. Cilj koji je momčad Silvija Čabraje stavile pred sebe jest prekid serije koja je sada na osam utakmica bez HNL pobjede, a zanimljivo je da su Lokosi posljednji put slavili upravo protiv današnjeg protivnika. Na Aldu Drosini početkom listopada bilo je 4-0 za goste. Od tada je Lokomotiva upisala šest remija i poraze od Slaven Belupa i Dinama u onoj šokantnoj završnici dvoboja u Maksimiru.

”Lijepo bi bilo da ovaj dio sezone završimo sa pobjedom, sigurno bi određen pomak na tablici napravili. Otišli bi na praznike s osmijehom na licu, tako da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu" rekao je Čabraja koji nema izostanaka za ovu utakmicu.

S druge strane, Istra se podignula u zadnje vrijeme. Studeni su započeli s dvije pobjede (Slaven Belupo i Rudeš), pobijedili su Varaždin ali i ispali iz Kupa od istog protivnika. U prošlom kolu nisu uspjeli pobijediti Goricu iako su većinu utakmice imali igrača više. Olakotna okolnost za oba kluba jest činjenica da su dovoljno odmakli od Rudeša pa mogu biti opušteni, ali Rudeš kako je izgledao protiv Dinama može uzeti bodove svima u ligi. Uostalom, lanjski primjer Gorice dovoljno upozorava kako ne smije biti opuštanja.

“Ovo nam je zadnja utakmica u ovoj godini protiv kluba koji je u sličnoj situaciji kao i mi. S tri boda možemo nastaviti uspon i to mora biti naš cilj”, rekao je trener Catala dodavši kako je Lokomotiva momčad koja je izuzetno dominantna u tranzicijama, da imaju brze igrač i da se nada kako je Istra naučila nešto iz grešaka.

Dvoboj u centru Zagreba sudi Splićanin Duje Strukan, dok će mu pomagati Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Ivan Janić iz Iloka. Četvrti sudac je Jakov Titlić iz Potravlja, a VAR je Mario Zebec.

OČEKIVANI SASTAVI:

Lokomotiva (4-2-3-1)

Istra 1961 (4-3-3)





Tagovi

Istra 1961Lokomotiva ZagrebHNLHrvatska nogometna ligaSilvijo ČabrajaDavid Catalá

Ostale Vijesti