Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Delegat napisao: Hajdukov predstavnik požalio se na nenapumpane lopte

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 20:17

Čini se da utakmica protiv Varaždina neće ostati bez 'repova'...

Odličnu utakmicu u sjajnom ambijentu ispunjenog stadiona u Varaždinu odigrali su Varaždin i Hajduk. Domaćini su poveli, potom je Dabro pocrvenio, a NIko Sigur zabio je sjajan pogodak za konačnih 1-1. Hajduk je izgubio važna dva boda u borbi za naslovom, a Varaždin je, igrajući praktički cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje, stigao do vrijednog boda. Utakmica je prošla s dosta sudačkih repova. Dabro je dobio crveni karton, Marku Livaju nije priznat gol zbog zaleđa, a navijači gostiju smatraju da je Hajduk zakinut i za jedanaesterac. No, Bijeli smatraju kako je problem bio i u loptama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, zagrebački delegat utakmice Robert Balen napisao je kako je Hajdukov predstavnik "g. Stjepan Badrov, nakon utakmice uložio usmeni prigovor da lopte za igru nisu bile dovoljno napumpane te su se u nekoliko navrata morale zamijeniti."

Koje su daljnje posljedice ovog prigovora, hoće li Varaždin biti sankcioniran ili ne, saznat ćemo u narednim danima.

Kako god, ove sezone svjedočimo nikad zanimljivijem HNL nadmetanju. Rijeka ima 50 bodova i vodi ispred Hajduka s bodom prednosti, a Dinamo ima šest manje od Rijeke. Hajduk je odigrao najviše utakmica (24), Rijeka jednu, a Dinamo dvije manje.

Bod u sutrašnjem derbiju najviše bi u prilog išao Hajduku koji je danas izgubio dva. Dinamo bi s pobjedom stigao na minus tri od Rijeke, što bi značilo da Plavi mogu u praksi mogu biti prvi, kada bi im pripisali tri boda u zaostaloj utakmici protiv Varadžina. Rijeci pak pobjeda donosi povijesnu priliku. Bijeg od četiri boda od Hajduka i čak devet od Dinama uz utakmicu više!

Hajduk još u opticaju ima 36 bodova, Rijeka 39, a Dinamo 42. Ovo kolo bit će tek usporedno u konačnoj borbi za naslovom, no istovremeno bi moglo i maksimalno zakomplicirati prvenstvo.

Jedva čekamo sutrašnji derbi! (N.R.)



Tagovi

HajdukNK VaraždinHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti