Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Debitirao je za Modre sa 17, igrao Ligu prvaka, karijeru nastavlja u slovenskoj 2. ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 09:21

Nova slovenska avantura za nekadašnjeg velikog talenta Dinama

Krajem rujna prošle godine iz 2. HNL je odjeknula vijest o zvučnom transferu na Kvarneru. Ambiciozni drugoligaš Opatija potpisala je zvučno ime i nekadašnjeg velikog talenta Dinama Bojana Kneževića. Dolaskom u klub postao je jedno od zvučnijih imena koji su obukli dres Opatije, jer ipak se radi o igraču koji je s Dinamom igrao grupnu fazu Lige prvaka. U Opatiju je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Modrima, a na Maksimiru s obzirom na smjer u kojem išla karijera ovog veznjaka nisu imali namjere produljivati dalje.

Očekivalo se da bi u Opatiji mogao doživjeti preporod, sličan kao Fran Brodić i Marko Dabro u 2. HNL koji su nakon sjajnih sezona u drugom razredu hrvatskog nogometa dobili angažmane među elitom. Ipak, do toga nije došlo. Knežević je za Opatiju odigrao tek tri utakmice, a onda se ni dugo nije znalo ništa o njegovom statusu.

Jučer je njegovo ime u registru HNS-a izbrisano iz Opatije, kako navode zbog odlaska u inozemstvo, a ta tuđina i nije toliko daleko. Knežević će biti novi član slovenske Gorice koja je trenutno vodeća u tamošnjoj drugoj ligi, a donedavno je bila poznata i po suradnji s Parmom koja je posrnula u Serie B. trebao bi se tako 24-godišnji veznjak nastaniti uz granicu s Italijom, ali još uvijek nije poznato na koliko dugo.

Ne tako davno slovio je Knežević za jednog od najboljih igrača svoje generacije. Debitirao je za prvu momčad Dinama sa 17 godina, a bio je i U-21 reprezentativac. Kako smo spomenuli, igrao je grupnu fazu Lige prvaka s Modrima, a tad je imao 19 godina te je bio u početnim postavama protiv Juventusa, Seville i Lyona.

S obzirom da se njegova karijera nije razvijala kako su očekivali u Dinamu slali su ga na posudbe u Lokomotivu, Olimpiju i Koper, a proteklog ljeta više nisu imali strpljenja pa su dočekali i kraj ugovora. Nakon odlaska iz Dinama nije htio nastaviti karijeru u inozemstvu jer je htio pronaći angažman u Hrvatskoj za reset karijere, a tad je izjavio kako su mu primjeri Brodića i Dabre vodilja za povratak na višu razinu.

U svojoj drugoj slovenskoj avanturi ima priliku vratiti se na stare staze i s ND Goricom izboriti povratak u viši rang.


Tagovi

Bojan Knežević

Ostale Vijesti