REUTERS/Remo Casilli
REUTERS/Remo Casilli

De Laurentiis režira filmski zaplet: Napoli je prvi klub koji je otvoren za priključenje Superligi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 16:22

Gazda Napolija odlučio je izabrati smjer kojim još nitko od europskih velikana, osim Real Madrida i Barcelone, nije krenuo

Reakcije na presudu Europskog suda u Luksemburgu ne stišavaju se, a brojni klubovi javljaju se sa svojim odlukama oko pristupanja novom natjecanju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Velika većina ih odbacuje mogućnost priključenja Superligi i ostaju vjerni natjecanjima pod ingerencijom Uefe, a među prvima to su potvrdili Manchester United, Atletico Madrid, Sevilla, Bayern i Borussia Dortmund. Pored njih, stigli su i prvi odgovori iz Francuske i Italije.

PSG je još jedan u nizu klubova koji je odbio Superligu: "U potpunosti odbacujemo bilo kakve planove za tzv. Superligu, što je bio slučaj od prvog dana. Tako će uvijek ostati. Kao ponosna europska institucija, PSG podržava načela europskog sportskog modela, vrijednosti otvorenog natjecanja i uključenosti", poručili su prvaci Francuske, čiji je primjer slijedio i Monaco.

Negativno su se o ideji osnivanja superlige oglasili i nogometni savezi Španjolske, Francuske i Engleske, koji je poručio: "Ova današnja odluka je bitna i svakako će utjecati na naš sport. Ali ta odluka ne osigurava osnivanje tzv. Europske Super lige i Premier liga će nastaviti odbijati bilo kakav sličan koncept. Navijači su ključan dio svega, a oni sami su već više puta potvrdili svoj stav prema natjecanju koje odvaja europski i nacionalni nogomet".

No, stigao je i prvi odgovor koji će se svidjeti Real Madridu i Barceloni. Naime, za priključenje Superligi otvoren je Napoli, što pomalo i ne čudi ako znamo da ih vodi ekscentrični, često kontroverzni, ali i lukavi Aurelio De Laurentiis.

U stilu pravog filmskog producenta, predsjednik Napolija rekao je kako je spreman pregovarati oko ulaska u Superligu te je zainteresiran za izgradnju projekta s klubovima koji su zainteresirani. Talijanski mediji tvrde da je Napolijev gazda motiviran većom zaradom nego što njegov klub uspijeva trenutno uprihoditi od igranja kontinentalnih natjecanja. Kakav scenarij će, na koncu, izrežirati, ostaje za vidjeti, ali činjenica jest da je De Laurentiis prvi od čelnika većih klubova koji je odlučio ne odbaciti ideju o priključenju Superligi, stoga će biti zanimljivo vidjeti hoće li njegov potez izazvati lavinu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Europska SuperligaPSGParis Saint-Germain

Ostale Vijesti