MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

De Bruyne nakon novog posrtaja: Mi za razliku od Francuske i Italije nemamo 22 vrhunska igrača

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 10.10.21. | 17:59

Belgija je igrala s nekim novim klincima, tvrdi De Bruyne.

Reprezentaciju Belgije mnogi smatraju najvećim gubitnicima modernog reprezentativnog nogometa. Na posljednjih šest velikih natjecanja, dva svjetska prvenstva, da europska prvenstva i dvije Lige nacija, smatralo ih se jednim od favorita za titulu. Belgijci se na kraju mogu zadovoljiti samo s broncom na Mundialu 2018. Tri natjecanja završili su u četvrtfinalu, a sada su izgubili u dvoboju za treće mjesto drugog izdanja Lige nacija.

"U trenucima smo igrali dobro protiv dvije ponajbolje reprezentacije na svijetu. Na ovom turniru igrali smo s mladim igračima, debitantima. Dobro je za njih da osjete ovakvo natjecanje i ovakve utakmice. Nažalost, upisali smo dva poraza. Uz sve dužno poštovanje, mi smo 'samo' Belgija. Dolazi nova generacija, a danas smo igrali bez nekoliko prvotimaca poput Edena Hazarda i Romelua Lukakua. Moramo biti realistični i reći da reprezentacije poput Italije i Francuske imaju 22 vrhunska igrača. Mi nemamo".

Belgija je, inače, već mjesecima najbolje rangirana reprezentacija svijeta, a prema Transfermarktu je ujedno i jedna od najvrjednijih reprezentacija na globusu s dvojicom igrača čija vrijednost prelazi 100 milijuna eura (Lukaku i De Bruyne) te nekolicinom igrača koji vrijede 30+ milijuna.

Belgija je u polufinalu prokockala prednost od 2:0 protiv Francuske, a u utakmici za treće mjesto je ulaskom De Bruynea zamalo stigla do izjednačenja i produžetaka.


Tagovi

Belgijabelgijska nogometna reprezentacijaKevin De BruyneRomelu LukakuEden HazardLiga nacija

Ostale Vijesti