Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Danijel Lončar za Germanijak: "Nitko ne vidi Osijek kao prijetnju, neće nas vidjeti niti ako tučemo Dinamo, ali boje nas se"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 24.02.22. | 14:54

Pouzdani stoper i dijete Osijeka u nedjelju bi trebao upisati 100 službeni nastup za Bijelo-plave

Osijek lagano pada u euforiju. U četvrtak je bilo još nešto sitno ulaznica, ali svaki trenutak se može očekivati da se klub oglasi sa rečenicom koju zapravo svi priželjkuju: “Gradski vrt je rasprodan”. Nažalost, nisu se ostvarile želje da Nacionalni stožer ukine zabranu punog kapaciteta. Vjeruje se da bi u tom slučaju protiv Dinama u nedjelju u 18 sati pao i neki rekord.

“Osjeća se ta euforija, traži se karta više. I sigurno neće biti dovoljno za sve. Evo, ja sam osobno osigurao 30, 40 ulaznica. Vjerujem da bi i puno više da je kapacitet maksimalan. Ma svi smo sretni zbog toga jer takva atmosfera može biti poticajna za sve nas”, priča nam Danijel Lončar koji bi u nedjelju protiv Dinama trebao činiti stoperski tandem sa Škorićem.

Ako se to ostvari, a nema razloga da ne bude tako, Lončar će protiv Dinama upisati jubilarnu 100. utakmicu u dresu Osijeka. Veliki je to trenutak za ovog mladića koji je počeo igrati u rodnom Čepinu, ali je zapravo dijete Osijeka. Iako je put do prve momčadi bio pun prepreka i zaobilaznih puteva, na kraju je Lončar ostvario svoje snove. Debitirao je u svibnju 2017. na gostovanju kod Splita. U međuvremenu je rastao svakom sezonom da bi postao nezamjenjiv. Lončar je bio u momčadi i u onoj utakmici protiv Glasgow Rangersa kada je na Gradskom vrtu bilo desetak tisuća duša.

“Nekako sam se nadao da će ih u nedjelju biti više, ali nema veze. I ovi koji dođu bit će velika potpora”.

Osijek su mnogi vidjeli kao pratilju Dinama u ovoj sezoni, čak i Hajduka. Međutim, Osijek je u vrhu. S nedjeljna tri boda protiv Dinama mogli bi osvanuti kao lideri prvoligaške kolone.

“I danas nas ne vide kao prijetnju. I ako tučemo Dinamo, opet nas neće vidjeti. No, ne zamaramo se time. Idemo utakmicu po utakmicu, pripremamo se kao i za svaku drugu jer sve one nose tri boda. Fokusirani smo na sebe, na svoje vrline kako ih pojačati i kako ispraviti slabosti. I to je jedini put. Jasno je da se ništa neće riješiti ovom utakmicom, ali u nju ulazimo maksimalno spremni i s nadom da riješimo neke stare dugove”.

Na koje je dugove Lončar mislio otkrio je u nastavku:

“Ma ona utakmica iz prvog dijela sezone protiv Dinama u Gradskom vrtu. Nije nam to trebalo. Bili smo neprepoznatljivi i sada imamo motiv više da popravimo dojam”:

Što se protivnika tiče, Lončar pruža samo riječi velikog respekta. I prema Dinamu i Hajduku koji je dobro otvorio nastavak sezone.

“Oni su velesile HNL-a dugi niz godina. I nema tu ništa posebno za dodati. Međutim, iako to ne žele priznati, mislim da se boje ovog Osijeka. Jer, nitko se nije naigrao protiv nas. Rijeka zabije Dinamu devet golova, nama niti jedan. Bolji smo od Hajduka u međusobnom omjeru, protiv Dinamo smo lošiji, ali imamo priliku to ispraviti. Kada čujem da netko kaže da Osijek nema šanse ove sezone znam da taj čovjek laže samog sebe. No, neka nas takvima smatraju. Mi ionako gledamo sami sebe”.

Osijek je imao sjajne pripreme iza sebe pa šokantan poraz od Slaven Belupa kojem se nitko nije nadao.

“Nema se tu što za kriti. Odigrali smo jako lošu utakmicu, svega smo bili svjesni. Nismo to bili mi na terenu. I da su ne znam kakve okolnosti, mi nismo bili pravi i to nam se vratilo. Malo nas je prodrmalo da se vratimo na staro. Svjesni smo da smo još uvijek u igri i da se do ničega ne dolazi na mišiće već da se treba dobro potruditi za svaki bod”.

Ipak, neke utakmice je Osijek dobio na karakter. Posljednju u Puli prošli vikend.

“To nam govori kakva smo ekipa. Za nas ne postoji kraj dok ga sudac ne odsvira. Što vrijede neke dobre utakmice kao ona protiv Belupa kada smo bili stvarno dobri ali je završilo 0-0. Karakter se vidi na onima u kojima nije dobro, a opet ih nekako dobiješ. Ponosan sam na svoju momčad, sve su to jaki karakteri i izvrsni igrači. Pogotovo ovi novi koji su došli i koji će nas podignuti u zadnjoj fazi sezone”.

U Puli nije bilo Škorića. Kapetan se vraća za Dinamo

“Mile kao Mile. Privilegij je imati takvog igrača pored sebe. Donosi iskustvo i mirnoću. Pojava je. Iako, ne bi bilo fer da sada ne spomenem Čeberka i Bralića koji su uvijek na visokoj razini. Ma tko god da nosi dres Osijeka mislim da daje svoj maksimum i zaslužuje to mjesto”.

Dinamo je u krizi…

“To slušam danima, ali koliko znam i dalje su prvi na tablici. Možda nisu kako bi htjeli oni da budu, ali ne slažem se da su u krizi. Opasni su kao i uvijek. Imaju puno jakih igrača i treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno. Ako ne bude tako, koštat će nas bodova… Drago mi je da igraju večeras protiv Seville i da im nismo u fokusu. To će svakako pomoći, ali ne zamaramo se. Ako Osijek želi biti prvak, a svi ti želimo, onda moramo shvatiti da nije bitno protiv koga igramo već da mi budemo pravi u svakoj utakmici do kraja sezone”, reći će Lončar koji nije htio ići u detaljno seciranje igrača koji će mu prijetiti u nedjelju.

“Nema tu nekog posebnog jer su svi opasni. Volim igrati protiv takvih igrača poput Petkovića koji je fizički jak jer tu vidim na kojoj sam razini. Što je dobro kod mene, a što mogu bolje”.

U slučaju trijumfa, Osijek će u zadnju fazu prvenstva uči kao lider…

“Do kraja sezone priželjkujem finale Kupa i da ostanemo u borbi za naslov do samog kraja. Onda ćemo vidjeti što možemo izvući iz te situacije. No, ponavljam, utakmicu po utakmicu. To je jedini ispravni put za Osijek”.


1. HNL, 25. kolo

Petak, 25. veljače

Slaven Belupo – Hrvatski dragovoljac (18.00)

Subota, 26. veljače

Lokomotiva – Gorica (15.00)

Hajduk – Rijeka (18.00)

Nedjelja, 27. veljače

Šibenik – Istra 1961 (15.00)

Osijek – Dinamo (18.00)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

OsijekDanijel LončarDinamo ZagrebHNLPrva HNLGNK Dinamo

Ostale Vijesti