REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Dani se vraća kući

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.10.23. | 16:25

Bild piše kako će u ljeto 2024. španjolski reprezentativac postati novi/stari igrač kluba kojeg je napustio sada već davne 2014. godine.

Dani Olmo će u ljetnom prijelaznom roku 2024. biti vruća roba. Uoči početka ove sezone iz Leipziga su otišli Szoboszlai, Nkunku i Gvardiol, a to znači da je nekadašnji ofenzivni veznjak Dinama postao uvjerljivo najveća zvijezda momčadi. Iako su, s druge strane, u RB Leipzig stigli Šeško, Openda, Simons, Lukeba i Baumgartner, svima je jasno kako je RB Leipzig 'Olmova momčad'. Iako mu sigurno godi biti prvo ime kluba koji je pretplaćen na prve tri pozicije u Njemačkoj i koji redovno igra Ligu prvaka, Olmo je došao do faze u karijeri kad ono želi 'nešto više'. U reprezentaciji Španjolske ima status prvotimca, već je godinama na radaru mnogih velikana, a najnovije vijesti iz Njemačke govore kako će se na kraju aktualne sezone, u ljeto 2024. godine, napokon realizirati transfer kojeg je sanjao već godinama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Barcelona već neko vrijeme plete mrežu oko Danija. Boli ih što su ga izgubili kad je imao samo 16 godina, ali Dinamo mu je dao ono što oni nisu mogli. Iako je abecedu učio u La Masiji, s najboljim ocjenama magistrirao je u Maksimirskoj 128. A svi znaju da je ta diploma cijenjena u svijetu...

Ovu sezonu započeo je fenomenalno, ali onda mu se, opet, dogodila ozljeda. Sada problema ima s koljenom, ne zna se kada će se vratiti na zeleni travnjak, a koliko nedostaje svojoj momčadi vidi se po posljednjim rezultatima. RB Leipzig je prvo 'na jedvite jede' svladao Wehen (3-2) u Njemačkom nogometnom kupu (dva gola za domaćina postigao je Prtajin), da bi onda upisali remi u prvenstvu (Bayern, 2-2), poraz u Ligi prvaka (Man City, 1-3) pa onda još jedan remi u Bundesligi (Bochum, 0-0). Stvari, dakle, nisu najbolje. Pogotovo kad nema Danija.

On je sezonu otvorio s pet pogodaka i jednom asistencijom u četiri nastupa. Jednom riječju – fenomenalno. Iako je do daljnjeg 'out', brojni europski velikani nisu zaboravili na njega. Čas se priča da ga gleda Juventus, čas Barcelona, čas netko treći. No, svi znaju koga gleda Dani.

Barcelona je, uz Dinamo, njegov klub. I sasvim je jasno zašto bi se htio vratiti na Camp Nou. Za razliku od Zagreba, tamo je ipak ostao dužan. Naravno, ne svojom krivicom. Pogriješili su oni koji su mu dopustili da ode iz kluba, a sad bi se ta pogreška mogla naplatiti sa 60 milijuna eura. I to samo za odštetu! A gdje su još plaća, bonus po potpisu, provizije za agente...

No, Xavi zna što mu treba, a treba mu – Dani. Kako se ponajbolja šestica svih vremena vratila kući (doduše, u trenerskoj ulozi) nakon šest godina u Al-Saddu (četiri godine kao igrač, dvije kao trener), tako bi se Dani mogao vratiti nakon šest godina u Dinamu i četiri u RB Leipzigu. Današnjeg stratega Barcelona svi su dočekali otvorenih ruku, a isto bi se dogodilo i kad bi se realizirao povratak Danija. Bild piše da je njemačkom klubu sljedeće godine potrebno upravo 60 milijuna eura za pokrivanje troškova refinanciranja, odnosno kako bi se na vrijeme isplatile plaće igračima i zaposlenicima, ali i kako bi se nastavilo ulaganje i održavanje postojeće infrastrukture.

Bilo kako bilo, Dani je, izgleda, a i napokon, na koračić od povratka u Barcelonu. Doduše, taj koračić je težak 60 milijuna eura (od kojih bi šest milijuna trebalo zavriti u Dinamu), ali ni to neće biti problem čelnim ljudima kluba kako bi svojeg odbjeglog sina napokon vratili – kući. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dani OlmoBarcelonaRB LeipzigLjetni prijelazni roknogometni transferiPrimeraBundesliga

Ostale Vijesti