Milan Šabić/PIXSELL
Milan Šabić/PIXSELL

Danas ističu ugovori Nikoli Kaliniću i Awaziemu, kada će biti poznata njihova daljnja sudbina?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 08:05

Obojica nisu na pripremama s Hajdukom

Dok je Marko Livaja počeo normalno trenirati jučer s Hajdukom na pripremama u Sloveniji nakon što je propustio dvoboj sa Spartakom iz Trnave, dolje u Splitu, u kancelarijama Hajduka danas će se razmrsiti dva slučaja koja su intrigirala javnost u posljednje vrijeme.

Naime, danas ističe ugovor Nikoli Kaliniću, sjajnom napadaču koji se nije našao na istim valnim duljinama s trenerom Ivanom Lekom koji preferira igru s jednim napadačem, odnosno Livajom, tako da je Kale u njegovu mandatu najčešće grijao klupu.

Na početku priprema sportski direktor Mindaugas Nikoličius rekao je da se o njemu i o Chidozieju Awaziemu razgovaralo, kao i o Josipu Vukoviću, te da se očekuje skora objava s klupske ili njihove strane koja se do dana današnjeg nije dogodila. Tek se u eter probila informacija da je Vuković, koji je imao još godinu dana ugovora s Hajdukom, na pragu potpisivanja s novim turskim prvoligašem Pendiksporom.

Delegacija Hajduka razgovarala je s čelnicima Boaviste oko otkupa ugovora Awaziema, ali ih splitska ponuda očito nije zadovoljila te za igrača traže neku drugu opciju. Bilo da je to nova posudba ili prodaja. Tako da od Awaziema vjerojatno nema ništa.

Kalinić je sasvim druga priča, njega je Hajduk prije sezonu i pol doveo na velika vrata kao kapitalca iz Verone, povratnika s kojim bi se zajedno s Livajom moglo napadati titulu, ali se nije ostvarilo. Dok je Danijel Subašić dobio zasluženi oproštaj na utakmici sa Šibenikom, s Kalinićem je malo drugačije. Iako se očekuje da bi skoro mogao objaviti kraj bogate karijere, u posljednje vrijeme je moderno da igrači odlaze na Bliski Istok što se od Kalinića ne očekuje, ali nikada ne reci nikad.

U svojoj karijeru koja je u Hajduku počela kada je imao deset godina došavši iz Solina, Kalinić je bio još na posudbi u Istri Staro Češko i Šibeniku, da bi se vratio u Hajduk i prodao u Blackburn za rekordnih tada sedam milijuna eura. Kasnije je bio u Dnjipru, Fiorentini, Milanu, Atletico Madridu, Romi i prije povratka u Hajduk još u Veroni.

Za Hajduk je upisao 111 nastupa uz 52 gola i 20 asistencija, bio je hrvatski reprezentativac, dok ga Zlatko Dalić nije iz Vatrenih odstranio u Rusiji. Karijera je to vrijedna biografske knjige u kojoj bi Kalinić zasigurno imao što za napisati s tim da bi posljednje poglavlje bilo obilježeno pogotkom Dinamu za pobjedu u prošle sezone. Ovako pišemo posljednje retke o njegovoj avanturi nakon povratka u Hajduk prije nego što se on sam oglasi gdje će i što će dalje…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola KalinićHajdukChidozie AwaziemIvan LekoMarko LivajaMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti