Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Leko došao do spoznaje kako je teško igrati bez Livaje

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.06.23. | 09:00

Još je rano za davanje suda o Dajakuu nakon samo 45 minuta igre

Hajduk je odigrao i drugu prijateljsku utakmicu, opet je završila 1-1, ovaj put sa Spartakom iz Trnave nakon startnog remija sa Širokim Brijegom, a trener Ivan Leko, kako sam kaže, svjesno je izveo dva šarolika sastava kako bi dao priliku što većem broju igrača. Lekina tendencija se tijekom priprema uvjeriti u mogućnosti svih igrača koje je poveo u Sloveniju, a za vjerovati je da će oni koji nisu igrali dobiti svoju šansu već u nedjelju s Olimpijom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je bila posebna iz razloga što nije bilo Marka Livaje koji je protiv Širokog Brijega dobio udarac pa je bio spriječen zbog boli zaigrati sa Slovacima. No, Leki je dobro došao njegov izostanak kako bi se uvjerio koliko je zapravo Hajduk ovisan od najboljem igraču. Ujedno je to bila i vježba za Superkup, dvoboj s Dinamom na kojemu ne bi trebalo biti Livaje zbog suspenzije.

Još jednom se pokazalo da je Livaja ključan igrač o kojemu ovisi igra Hajduka, pa su stoga dobre najave da će se vrlo brzo vratiti trenažnom procesu. Osim toga, nije bilo ni Jana Mlakara koji je dobio poštedu nakon što je odigrao dvije utakmice za Sloveniju, a upravo on, ne dođe li neki novi napadač, trebao bi zamijeniti Livaju u špici napada u Superkupu na otvaranju sezone. Mlakara je na lijevom krilu u prvom dijelu zamijenio mladi Madžid Šošić koji je produžio vjernost klubu na još tri godine, a u nastavku je na toj poziciji igrao Leon Dajaku.

Suviše je rano donositi zaključke o Dajakuu koji je imao jednu dobru akciju kada je servirao veliku šansu mladom Mati Antunoviću. Djelovao je po lijevom krilu, no ako se u obzir uzme koliko je malo trenirao s ostatkom momčadi po dolasku, valja mu dati još vremena kako bi se donio sud je li on uistinu pojačanje. Na desnoj strani u drugom dijelu ordinirao je povratnik s posudbe Ivan Dolček koji bi mogao biti ugodno iznenađenje, pogotovo uspije li ponavljati prodore prema protivničkim vratima kakav smo jedan mogli vidjeti i koji je umalo završio pogotkom.

Leko najavljuje da će Hajduk rasti i biti bolji, pogotovo kada se vrate svi koji su nedostajali, a pripreme će mu poslužiti kao filter kako bi posebice među mladima vidio na koga se ozbiljnije može računati. Uglavnom, Hajduk bi protiv Olimpije trebao biti jači za Livaju, možda Mlakara i Niku Sigura, očekuje se da će prigodu dobiti i talentirani Roko Brajković koji nije igrao u ovom dvoboju. Zadovoljniji je bio drugim poluvremenom, jer je u prvom Hajduk dopustio previše prigoda Slovacima, no raspoložen je na vratima bio Ivan Lučić koji nije ništa mogao kod gola jer je ostao sam s Daurom koji je vješto pogodio.

Za izjednačenje je zaslužan Filip Čuić koji je pogodio iz blizine nakon slobodnoga udarca Yassinea Benrahoua, čiji se prekidi pretvaraju u moćno oružje Hajduka, jer je pogodio gredu, a mladi napadač odlično reagirao.

 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukSpartak TrnavaIvan LekoMarko Livajapripremeprijateljske utakmice

Ostale Vijesti