Danas ćemo saznati pobjednika najluđeg sustava na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.05.17. | 08:20

Igra se zadnja utakmica prvenstva u kojem će se saznati posljednji putnik u Europu.

Najluđi ligaški sustav, možda i u povijesti nogometa, došao je do samo kraja. Naime, već ranije smo pisali od belgijskom sustavu prvenstva, u kojem su dva kluba završila s natjecanjem još 11. ožujka, a čak 12, od čega tri drugoligaša, igrali su kvalifikacije za – Europsku ligu.

>> Ne zna se tko pije, a tko plaća: Ovo je najluđi ligaški sustav na svijetu

Naime, klubovi rangirani od 7. do 15. mjesta prve lige, ali i momčadi rangirane od 2. do 4. mjesta druge lige (doduše, prva, treća i četvrta momčad druge lige, budući da je drugoplasirani klub Druge lige Antwerp izborio plasman u prvu, no ako želite pokušati „nemoguće“ i shvatiti ovaj ludi sustav, kliknite na ranije postavljeni link), bili su raspoređeni u dvije kvalifikacijske grupe za Europsku ligu.

Najbolja momčad skupine A kvalifikacija za Europsku ligu, u kojoj su se nalazila dva drugoligaša, nakon 10 kola bio je St. Truiden, koji je regularni dio prvenstva završio na 12. mjestu. Skupinu B premoćno je osvojio Genk, koji je ove sezone igrao četvrtfinale Europske lige, a regularni dio prvenstva završio je osmi.

U međusobnom susretu ta dva pobjednika kvalifikacijskih skupina Genk je uvjerljivo slavio s 3:0. Ako ste mislili da je time trostruki prvak Belgije osigurao nastup u Europskoj ligi, prevarili ste se. Genku je ostala još jedna prepreka, a to je Oostende, koja je Prvu belgijsku ligu završila na četvrtom mjestu.

Genku će to ukupno biti 65. utakmica u sezoni, više od bilo kojeg drugog kluba u Europi.

Utakmica se igra na Oostendeovoj Versluys Areni. Favorit u ovoj utakmici je gostujući Genk koji se nalati u puno boljoj formi, a i „na papiru“ ima jači igrački kadar. Tečajeve na ovu utakmicu provjerite OVDJE.

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti