Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Dambrauskas nakon trijumfa: "Nikada neću zaboraviti ovu utakmicu i ovu atmosferu, ovo je strašno emotivno za mene, bez riječi sam"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 21:10

Trener Bijelih iznosi prve dojmove nakon pobjede nad Rijekom...

Iako je izjava trenera uglavnom formalnost nakon posljednjeg sučevog zvižduka, današnje finale Kupa je bilo sve samo ne običan susret. Emocijama nabijene tribine, gol Drmića, potom preokret Bijelih, bili su katalizator ogromne euforije i pripadajućeg slavlja uz navijače koji su okupirali teren po završetku susreta.

U takvim, nesvakidašnjim uvjetima, Valdas Dambrauskas je dao svoje prvo viđenje netom završenog finala koje je podsjetimo, okončano rezultatom 1:3. Litavac, inače staložen i miran, danas nije mogao zadržati svoj gard.

“Ovo je vjerojatno najsretniji dan za mene. Vidite što ovo znači ljudima. Ponosan sam što mogu biti dio ovoga. Nikada neću zaboraviti ovu utakmicu i ovu atmosferu, ovo je strašno emotivno za mene. Bez riječi sam. “

Naravno, valja naglasiti zasluge. Kako tvrdi Dambrauskas ovo je pobjeda svih u klubu.

"Osvojiti titulu je težak posao. Moram svima čestitati. Naporno smo radili, vjerovali, ovi igrači su moji junaci. Igrali smo kao velika momčad, pokazali smo šampionski gard. Primili smo gol ali smo se ponijeli kao da se ništa nije dogodilo. To je gard, to je pobjeda."

Sada slijedi odmor, potom pripreme za iduću sezonu u kojoj će apetiti itekako porasti.

"Želimo igrati bolje, želimo se unaprijediti. Za iduću sezonu ćemo dati sve od sebe da budemo još bolji. Ovo je sad plod našega rada, uživamo o njemu, a onda priprema kreće za dalje. Ova noć pripada Dalmaciji, pripada Hajduku…"

I tu je izjava morala stati jer su navijači odlučili podići trenera u zrak i slaviti titulu. U Splitu slavlje tek počinje, navijači su okupirali travnjak, ali moraju se stvoriti uvjeti da se podigne trofej u blizini centra.

Bilo kako bilo, ovaj dan će se pamtiti.


Tagovi

Valdas DambrauskasHajdukHNK Rijeka

Ostale Vijesti