Pool via REUTERS/Stuart Franklin
Pool via REUTERS/Stuart Franklin

Dalić: "Svi možemo samo reći veliko hvala Mandžukiću"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 19:10

Polako pristižu reakcije na Mandžin odlazak u mirovinu

Nogometni svijet se oprašta Marija Mandžukića koji je danas poslijepodne objesio kopačke o klin i nogometu rekao zbogom. S 35 godina na leđima, Mario je ostavio srce i dušu na terenu, pogotovo u dresu reprezentacije. Uostalom, o tome dovoljno govore i brojke. 89 utakmica, 33 pogotka.

Jako dobro to zna i izbornik Dalić, koji je nebrojeno puta na klupi reprezentacije gledao kako nas Mario spašava u ključnim trenucima. Nije stoga za čuditi da Dalić govori o umirovljenoj „sedamnaestici“ u superlativima

“Svi možemo samo reći veliko hvala Mariju Mandžukiću za sve što je dao hrvatskoj reprezentaciji i hrvatskom nogometu. U klupskoj karijeri ostvario je sve što se može, igrao je za najveće klubove svijeta i zabijao golove u finalima Lige prvaka – to sve govori o njegovoj igračkoj ostavštini”, započeo je Dalić i nastavio u sličnom tonu.

“A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove – zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere”, poručio je izbornik, koji mora brzo zaboraviti na Mandžukića jer nas već sutra čeka druga utakmica jesenskog ciklusa kvalifikacija za Mundijal.

Hrvatska je sutra u Bratislavi, susret počinje u 20:45, Vatrenima treba pobjeda misle li zadržati prvo mjesto u skupini H.



Tagovi

Zlatko DalićMario MandžukićHrvatska

Ostale Vijesti