Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Dalić: "Moglo bi nam za Euro biti dosta 18 bodova. Ali, nećemo kalkulirati, idemo što prije osigurati prolaz"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 18:02

Puno je bilo pitanja za Zlatka Dalića uoči utakmice s Walesom, zamalo je zakasnio na trening. Otkrio je tko će igrati u napadu, ali i upozorio da bi Hrvatsku mogla čekati teška utakmica

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kreće u još jedan reprezentativni ciklus, u borbu za još jednu natjecanje. Više-manje, to je ista Hrvatska koja je u Kataru došla do trećeg mjesta, plasman na Euro je imperativ. I od toga, kao i od uloge favorita u ovoj utakmici, nitko i ne bježi.

"Krećemo u novi izazov, napravili smo velike stvari, ali još želimo nove pobjede i nove stvari, protiv reprezentacije koja dolazi s velikim ambicijama. Nemamo velikih promjena u odnosu na SP, osim Lovrena koji se oprostio, Petković je ozlijeđen. Nećemo puno mijenjait, nastavit ćemo s onim što je bilo dobro:", rekao je u uvodu Dalić.

Ovo su tricky utakmice, imat ćemo posjed, Wales će se koncentirati na kontre, obrana će morati biti fokusirana?

"Imali smo pet dana vremena, radili smo više nego inače i na sastanku sam rekao da su ovo jako opasne utakmice, jer možeš puno izgubiti. Igrali smo veće utakmice od ove, ali ova je sad najbitnija, start je važan, ne smijemo kiksati. Moramo se paziti kontri, drugih lopti, imaju brze igrače, koji mogu biti opasnost. Ali, vjerujem da ćemo biti koncentrirani, očekujem pobjedu, ali tešku pobjedu."

Puno igrača ima lošiji status u klubovima nakon SP-a, je li to problem za Hrvatsku?

"Svi koji su imali do kraja na SP-u, svi su imali problema, to se dogodilo i nama. Brozović se ozlijedio, Kovačić, Vlašić..., moramo prebroditi te probleme, imamo kvalitetnu reprezentaciju, imamo rješenja koja ih mogu zamijeniti. Očito neki nisu u pravoj formi, ali znamo što nam je činiti, možemo izvući maksimum iz ove dvije utakmice, rasporediti snage tako da rezultat ne pati."

Ivan Perišić? Znamo koliko znači reprezentaciji, koliko se podredio momčadi? U kakvom je stanju, možemo li ga očekivati u stadnardnoj ulozi'

"On je jedan od naših najvažnijih igrača, štogodo treba on će odigrati, od njega očekujem puno. Ima kvalitetu, brzinu, koristit ćemo ga na lijevoj strani, ima drugačiju ulogu nego u klubu, ali u ovih pet godina dao je najviše golova i asistencija i on može dati puno, samo da je zdrav."

Jeste li kalkulirali koliko je bodova dovoljno?

"Možemo reći da bismo s 18, 19 bodova bili sigurni. Ali, nećemo kalkulirati, idemo što prije osvojiti što više bodova."

Što očekujete od Walesa, od ove nove momčadi?

"Znamo da su se neki oprostili, da nema Balea, kao što je rekao Luka, igrat će kao momčad. Ali imaju još igrača, Moore, Ramsey..., ali očekujem još motoričniju momčad, motiviraniju, ambicionzniju, jer se žele nametnuti."

Desno krilo? Niti Vlašić, Pašalić i Majer nisu u dobroj formi?

"Kad smo god pokušali, uvijek smo pogodili na desnom krilu. Štogod napravimo nećemo pogriješiti, birat ćemo igrača koji će više ulaziti unutra, dolaziti u šansu. Livaja? Neće igrati zato što je ovo Poljud i njegov stadion, nego zato što igra dobro i zato jer može dobro surađivati s veznim redom."

Koje su osnovne postavke za pobjedu, što je hrvatska prednost?

"Pun Poljud, kvaliteta i uigranost, da, to je prednost, ali nećemo unaprijed dobiti, bit će teško. Osim toga treba imati i razuma, biti pametan.", zaključio je Dalić i požurio na trening. Press-konferencija je potrajala, već je zvonila uzbuna za trening. Puno je pitanja, odgovore ćemo dobiti u subotu.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaMarko Livajanogometna reprezentacija Walesa

Ostale Vijesti