Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Perišić: “Jako je važno novi ciklus otvoriti dobrim rezultatima, svjesni smo da se od nas očekuju velike stvari i ne bježimo od odgovornosti”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 14:20

Napadač Tottenhama upisat će protiv Walesa 124. nastup za Vatrene

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu na Poljudu protiv Walesa igra prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić upisat će 124. nastup za Vatrene protiv Walesa.

“Lijepo je opet biti doma. Pogotovo je lijepo opet biti na reprezentativnom okupljanju, naći se još jednom poslije sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iako su prošla već tri mjeseca, još uvijek je sve to na neki način svježe. U svakom slučaju, sretni smo i zadovoljni što smo opet zajedno”, rekao je Perišić za službenu stranicu HNS-a.

Svjestan je sjajnog rezultata u Kataru, ali i toga da se moraju okrenuti prema novim izazovima.

“Istina, pred nama su novi izazovi. Očekuju nas dvije vezane utakmice s Walesom i Turskom, protivnicima koji zaslužuju maksimalno uvažavanje. Jako je važno novi ciklus otvoriti dobrim rezultatima. U proteklim smo godinama visoko postavili letvicu, od nas se sad uvijek očekuju velike stvari. Svjesni smo toga i ne bježimo od odgovornosti, plasman na Euro nameće se kao imperativ u kontekstu kontinuiteta”, rekao je Perišić.

Hrvatska je s plasmanom na završnicu Lige nacija osigurala plasman u dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine, no svi žele izboriti izravan plasman.

“Ne želimo ništa prepustiti slučaju, odlični rezultati u Ligi nacija jedna su opcija više, ali nastojat ćemo izboriti izravan plasman na Euro”, dodaje Perišić.

Veseli se nastupu na prepunom Poljudu.

“Na Poljudu uvijek vlada fantastična atmosfera i svima nam je veliki gušt igrati u Splitu. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put. Utakmica protiv Walesa bit će još jedna prilika da s našim navijačima proslavimo katarsku broncu i pobjedom zakoračimo u novi kvalifikacijski ciklus. Naš će pristup utakmici protiv Walesa sigurno biti na maksimumu, željni smo novih uspjeha, znamo koliko nam znače ti bodovi, a bit ćemo dodatno motivirani pred velikim brojem naših navijača”, zaključio je Perišić. (G)



Tagovi

Ivan PerišićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024Poljud

Ostale Vijesti