Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Dalić detaljno analizirao Perišića i Brozovića: Ivan je pokazao Conteu, ne ulazim u Marcelovu glavu jer je sazrio

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 13:27

Hrvatski izbornik u razgovoru s talijanskim kolegama osvrnuo se na uloge hrvatskih nogometaša u milanskim klubovima, ali i u reprezentaciji.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u današnjem izdanju Gazzetta dello sporta osvrnuo se na Vatrene koji nastupaju u Serie A, a posebno na Perišića i Brozovića, no za početak je pohvalio Inter i njihovog kormilara Contea.

„Mnogo poštujem njegove rezultate. On je rođeni pobjednik i udahnuo je novi život Interu. Vratio je u modu formaciju 3-5-2 koja se smatrala zastarilom i sada je opet mnogi koriste. To je mnogo važno i za Perišića i za Brozovića. Ivan jako dobro igra i naprijed i pozadi. To znači da je Conte jasan u svojim uputama i da je Perišić inteligentan nogometaš koji je spreman žrtvovati se za momčad“, započeo je Dalić.

Novinare je zanimalo da li je za vrijeme reprezentativne akcije razgovarao s Perišićem i Brozovićem o trenutnom stanju u Interu i situaciji u kojoj se klub nalaze, točnije u napadu na titulu prvaka Serie A.

„Ne bi medijima otkrivao naše privatne razgovore. Ali vidim ih kao jedne od protagonista u sezoni što znači da rade dobar posao. Marcelo je jedan od najboljih defenzivnih veznjaka u Europi. A Ivan je toliko puta demonstrirao svoju vrijednost u klubu i reprezentaciji“.

Perišić u Interu igra na drugačijoj poziciji nego u reprezentaciji. Da li ga vi vidite kao ofenzivnog beka koji pokriva čitavu lijevu stranu?

„On uvijek radi maksimalno da bude na top nivou i da odigra bilo koju ulogu koja mu se povjeri. U Hrvatskoj igra više ofenzivno jer tako može više ugroziti protivnički gol. Ali razumijem da Conte forsira drugačiji sustav. Kako god, Perišić je dragocjen na svakoj poziciji na boku“.

Ali prošle sezone je često bio precrtan od strane trenera...

„A sad dokazuje da zaslužuje igrati u Interu. Mislim da on nikada nije bio sporan. Ako igraš Svjetsko prvenstvo, Ligu prvaka ili Europsko prvenstvo na njegovom nivou, možeš igrati u bilo kojoj momčadi. Iako Ivan i Conte nisu imali dobar početak, sada funkcioniraju odlično.“.


Koliko mu je koristio prelazak u onaj Super Bayern?

„Bio je to veliki potez. Kako za njega, tako i za klub. Bilo je to vrijedno iskustvo u ekipi koja je ispisala povijest. Biti dio momčadi koja je osvojila 'tripletu' je fantastično za svakog nogometaša“.

U boljoj poziciji je Brozović ali i on je između Barelle i Eriksena?

„Jedna od najvećih Marcelovih kvaliteta je je fleksibilnost. Može igrati na više pozicija. Ja ga vidim kao defenzivnog veznjaka jer je jak u osvajanju lopte, ima ogromnu inteligenciju i dobar ritam. Brzo razmišlja i odličan je u pas igri pa može igrati i više centralno. Dobri igrači se međusobno dobro slaži i ne čudi me što se Interovi veznjaci tako dobro nadopunjuju“.

I Marcelo je na početku sezone djelovao da je blizu odlaska iz Intera. Kako je reagirao na tu situaciju?

„Mislim da je sazrio kao nogometaš. Iskustva iz Serie A i Europske lige su jako važna za to. Sad gledamo jednog središnjeg veznjaka u svojim najboljim godinama, fizički i taktički. Svakako treba zahvaliti Conteu za to“

Nedavno je Conte rekao 'nemoguće je ući u Brozovićevu glavu'. Jeste li vi uspjeli?

„Razumijem što želi reći. On ima posebnu osobnost i karakter, jako je zanimljiv kao osoba, ali ne moram ulaziti u njegovu glavu: on igra za druge i to mi se sviđa. Talentiran je u raznim sportovima poput stolnog tenisa, biljara... on je čovjek od društva."

I u drugom milanskom klubu su dvojica Hrvata. Kako vidite Rebića i Mandžukića?

„Ove sezone Ante je imao dosta problema s ozljedama. Rebić je jedan jako dobar partner za Ibrahimovića u vrhu napada. Agresivan, brz, jak. Što se tiče Mandžukića, nije lako odmah se vratiti na vrhunsku razinu. On je pobjeđivao svugdje gdje je igrao i sigurno će pomoći Milanu“, zaključio je Dalić.


Tagovi

Zlatko DalićIvan PerišićMarcelo BrozovićAnte RebićMario Mandžukić

Ostale Vijesti