Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Da nije derbi, najvažnija utakmica bila bi ona iduća. Nema štednje, Čačić na Hajduk s najboljih 11!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 11:00

Oporavio se Dario Špikić i, sudeći po Čačićevim riječima, trebao bi i on biti protiv 'Bijelih' biti u udarnom sastavu. No, za tri dana Modri igraju Kup dvoboj s Lokomotivom, u kojem nema popravnog, za taj bi susret mogao Čačić imati više problema

Na Poljudu bolnica, u Maksimiru maturalna zabava! Takvo je raspoloženje u dva naša najveća kluba uoči derbija (nedjelja, 15 sati). Dok Hajdukov trener Ivan Leko svaki dan saznaje za neki novi problem u momčadi, svaki trening otkrije da je netko upitan ili definitivno otpao iz kadra, Ante Čačić ima slatke brige. Dario Špikić do srijede je figurirao kao igrač koji sigurno neće moći igrati, međutim, ozljeda gležnja iz Varaždina ipak nije bila tako ozbiljna, oporavio se, ušao u trening i po onome što je Dinamov trener rekao u subotu ravnopravno konkurira za momčad u derbiju. Neće biti Petra Bočkaja, ali on nije član udarne postave.

"Imali su problema Drmić, Mišić i Špikić, ali spremni su za utakmicu.", rekao je Čačić i dao naznačiti da će Dinamo u derbiju istrčati sa svim raspoloživim snagama. Od te trojice vjerojatno će Drmić započeti na klupi, prednost bi trebao dobiti Petković. Još je mala dvojba oko Špikića, treba li u vatru ako nije sasvim spreman, ima Čačić na toj poziciji Menala, no, kako se bliži utakmica Čačić je sve bliži odluci da Špikić ipak bude starter. Sve ostalo trebalo bi biti standardno, Ristovski i Ljubičić na bokovima, Josip Šutalo i Perić na stoperskim pozicijama, Mišić, Ademi i Baturina u vezi, Ivanušec na lijevom krilu. Bez iznenađenja, tako se sad čini.

Hajduk, rekao je to i Dinamov trener, posebna je utakmica, s dodatnim nabojem, derbi u kojem nema autsajdera, k tome ovo je utakmica koja Modre može dodatno približiti naslovu. Jasno je stoga da nema kalkuliranja, da će Dinamo istrčati s najjačim snagama, najspremnijima i najboljima u ovom trenutku. Nema štednje, nema podcjenjivanja, pogotovo. No, mnogi zaboravljaju da već tri dana kasnije Dinamo igra i s Lokomotivom u četvrtfinalu Kupa. Koliko god derbi bio poseban i važan te pobjeda u njemu donosi svakojake benefite ili kako kaže Čačić 'dvostruko bodova', Kup dvoboj je taj u kojemu nema popravnog, u kojem poraz znači ispadanje iz natjecanja i opraštanje od trofeja. Koji Dinamo ove godine želi vratiti u svoje vitrine. Ne sumnjamo da će 'loksa', koja u zadnje vrijeme igra protiv Dinama uistinu sa 120 posto i zadaje velike problem maksimirskom društvu i u tom srazu imati poseban motiv, igrati na pobjedu i tražiti veliki skalp.

Možda bi, da je u pitanju neki drugi protivnik a ne Hajduk, Čačić kombinirao, neke igrače malo sačuvao za srijedu, ali protiv Hajduka to ne postoji, nema tog luksuza da odmara ključne pojedince, što može donijeti probleme prije te Kup utakmice, jer, znamo da igrači iz derbija često izlaze umorni, ozlijeđeni, emotivno prazni. Ali, navikao je Dinamo igrati svaka tri dana velike i jake utakmice, brodio je u takvom ritmu uspješno i Europom i HNL-om, nema razloga da ne bi mogao i ovaj put spojiti dvije pobjede, protiv Hajduka i Lokomotive. No, možda je taj raspored jedino što bi moglo Čačića nagnati da u nedjelju ipak ostavi Špikića na klupi, ako procijeni da nije na 100 posto. I da se nada da se nitko neće ozlijediti, zaraditi crveni karton i da će svi biti na raspolaganju i u Kupu.

"Imamo u svlačionici 20, 21 igrača, to je dovoljno da ostvarimo naše ciljeve ovgo proljeća. A znamo koji su ciljevi.", rekao je Čačić.

U idućih sedam dana Hajduk, Lokomotiva (Kup) pa Osijek, možda i najizazovniji tjedan ovog proljeća za Dinamo. Trebat će Čačić puni rezervoar goriva, svih 20 igrača u punoj snazi. Hajduk je važan, danas i sutra najvažniji, ali već u srijedu čeka neugodna Lokomotiva, momčad koja je Dinamovu trener dosad zadala možda i najviše glavobolja.



Tagovi

Ante ČačićDario ŠpikićGNK DinamoHNLHajdukDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti