Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Cvitanović je trebao biti potvrđen za trenera Lokomotive, ali se u igru uključio Dean Klafurić

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.06.21. | 13:48

Danas smo na Kajzerici trebali vidjeti bijeli dim, ali stvari su se malo zakomplicirale.

Odlaskom Samira Toplaka nastala je prava pomama za klupom Lokomotive. Kako doznaje Germanijak, Božidar Šikić, alfa i omega prvoligaša s Kajzerice, trebao je danas ujutro potvrditi Marija Cvitanovića za šefa struke no u igru se u posljednji tren uključio Dean Klafurić te je popularni Šika uzeo kratak “time out” do konačne odluke.

Podsjetimo, nakon odlaska Gorana Tomića, na klupi Lokomotive priliku je dobio Jerko Leko. Međutim, loši rezultati aktivirali su vatrogasno rješenje u liku i djelu iskusnog Samira Toplaka koji je Lokomotivi sačuvao prvoligaški status.

Načelan dogovor je bio da Toplak dobije priliku sljedeće sezone. No, loš dojam u završnici prvenstva u kojoj Lokomotiva nije ovisila o sebi već o drugim rezultatima smanjile su cijenu dionica Samira Toplaka koji je na kraju izvisio iz kombinacija. Tu je problem bio što Toplak nije inzistirao na klauzuli u ugovoru koja mu jamči mjesto trenera u slučaju ostanka.

Klupa Lokomotive je privlačna iz više razloga. Prije svega, tu je taj razvojni aspekt koi je na Kajzerici od izuzetne važnosti. Odgoj igrača i unosni transferi su nešto što je osnovni postulat Lokomotive. Rezultat je ipak trend… Kako drugačije objasniti da su od momčadi koja je izborila kvalifikacije za Ligu prvaka (ispali od bečkog Rapida) došli u poziciju da se bore za živu glavu i jedva sačuvaju svoje mjesto u elitnom razredu HNL-a. Nadalje, Lokomotiva je klub koji nema problema s financijama. Potom ta uređena sredina u kojoj egzistiraju, trening kamp, život u Zagrebu… Sve su to argumenti koji idu u prilog našoj tezi da ja bilo puno trenera koji su se nadali pozivu s Kajzerice.

A on je prije nekoliko dana odaslan na tri adrese. Tomo Ivković je čovjek s iskustvom koji je već bio dio Loksine priče. Potom Silvio Čabraja, 53-godišnji stručnjak koji je vodio NK Lučko te imao funkciju koordinatora nogometne škole u Lokomotivi, Mario Cvitanović, bivši je reprezentativac i trener Dinama i Al Wahde a pojavila se i opcija da klupu preuzume tandem Ivković i Čabraja s time da bi Ivković bio glavni trener a Čabraja asistent s puno većim ovlastima nego je to uobičajno.

Na kraju se Šikić odlučio za Cvitanovića koji je utorak trebao biti i službeno promoviran. No, ujutro se probila informacija da se u utrku uključio i Dean Klafurić. Riječ je o imenu koje je na cijeni u nogometnim krugovima, koji je vodio Legiju iz Varšave (preuzeo je nakon odlaska Romea Jozaka) te na kraju osvojio naslov prvaka. Posljednji posao bio mu je na Cipru gdje je vodio Ethnikos u 17 utakmica.

Što će presuditi teško je prognozirati, no jasno je da Šikić želi imati što prije jasniju sliku s kojim čovjekom na klupi kreće u pripreme za novu sezonu. A novi trener, bez obzira na koga se Šikić odlučio, dobio je prvu prinovu… Saznajemo da će boje Lokomotive od sljedeće sezone nositi Marko Dabro, prvi topnik 2. HNL koji je lani igrao za BSK Bijelo Brdo i zabio 30 ligaških golova.

Piše: Alen Lesički


Tagovi

Mario CvitanovićDean KlafurićNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti