Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Cvitanović: "Igra Hajduka se opet svodi na Livaju, kod igrača primjećujem veliku želju"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 15:26

Trener Šibenika najavio je dvoboj s Hajdukom

Nastavila se sezona u HNL-u, a u proljetni dio Šibenik je ušao s novim vlasnikom. Obitelj Jurić prodala je svoj udio novom vlasniku Željku Karajici s kojim žele napraviti bolji rezultat od trenutnog. Već u prvoj utakmici nastavka imaju težak zadatak jer pred njima je gostovanje kod Hajduka na Poljudu. Bijeli su najavili pohod na titulu, a na narančastima je cilj zadržavanje prvoligaškog statusa.

„Ma ne treba niti naglašavati koliko bi nam pozitivan rezultat kontra Hajduka značio za sve ono što slijedi. Zato moramo dati svoj maksimum kao da sutra ne postoji. Uostalom, tako se treba ponašati svaki dan, a ne samo na dan utakmice s Hajdukom. Upoznao sam se s novim vlasnikom i nosim samo pozitivne dojmove. On će sigurno donijeti novu energiju, a moj stručni stožer i igrači također smo uvjereni kako će Šibenik na proljeće biti puno bolji nego jesenas“, rekao je uoči prve utakmice nastavka prvenstva Mario Cvitanović, trener Šibenika.

Hajduk je ove zime imenovao i novog trenera Ivana Leku.

„Leko je nedvojbeno novi vjetar za Hajduk. Silno ga poštujem, a znam ga još iz mlade reprezentacije gdje smo bili suigrači. Utakmica s Hajdukom će nam dobro doći da vidimo gdje smo nakon dobro odrađenih priprema. Iz više razloga utakmica s Hajdukom nosi u sebi puno emocija, zato je za nju važna i psihološka priprema. Kod igrača primjećujem veliku želju, koja ne smije prijeći u hipermetilaciju. Odnosno, na Poljudu moramo biti jako mudri i pametni“, kazao je Cvitanović koji smatra da će Hajduk od početka krenuti uraganski, ali ima i ideju kako zaustaviti Bijele. Sve trenere pred Hajduk uvijek zanima kako zaustaviti najboljeg igrača liga izabranog od kapetana Marka Livaju.

„Prije svega čestitam mu na nagradi koju je dobio. Gledali smo puno Hajduka na pripremama u Istri i opet se njihova igra svodi na jedno - na Livaju. On je za Hajduk puno više od igrača, izuzetno je kvalitetan i talentiran, čovjek koji rješava utakmice. Nemoguće je ostaviti jednog igrača da igra ‘flaster‘ na njemu po cijelom terenu, morat ćemo ga ‘rješavati‘ kolektivno“, zaključio je Cvitanović. (km)



Tagovi

NK ŠibenikHajdukMario Cvitanović

Ostale Vijesti