Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Cvitanović i Leko favoriti za klupu Gorice!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 15:40

Nogometni kuloari izbacili su dva bivša reprezentativca i igrača Dinama kao glavne favorite za nasljednike Željka Sopića

U Gorici još uvijek nema bijelog dima. Za sada su Nenad Črnko i Mario Brkljača odlučili da utakmicu protiv Slaven Belupa vodi dvojac Mensur Mujdža i Marko Krnjić. Time su kupili nešto vremena u potrazi za novim licem na klupi Gorice. Opcija je puno, pa da i ostane spomenuta kombinacija kao trajnije rješenje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, nogometni kuloari izbacili su dva imena kao potencijalne nasljednike Željka Sopića u Gorici. Prvi je Mario Cvitanović. Bivši trener Dinama i Šibenika dijete je Gorice u kojoj je nogometno prohodao. Iz tadašnjeg Radnika je 1995. stigao u Dinamo pa kasnije napravio respektabilnu igračku karijeru. Dakle, domaći je čovjek koji poznaje mentalitet i ima svoj adut u činjenici da je put gradio kroz nogometnu školu Dinama a što je od velike važnosti za Goricu koja je prepoznata kao nogometna sredina koja daje velik značaj razvoju mladih igrača. Uostalom, od toga Gorica živi. Prepoznati na tržištu, odgojiti, dati iskustvo i kasnije preprodati…

Drugo ime je Jerko Leko koji također ima zavidan igrački background. Reprezentativac koji je svoj trenerski put gradio u nogometnoj školi Lokomotive. Bio je na seniorskoj klupi istog kluba a sada je trener drugoligaša Jaruna koji je zapravo partnerski klub Lokosa. I Leko vapi za povratkom među elitu, baš kao i Mario Cvitanović. Obojica su mladi, puni energije i znanja. Svjesni su u kakvu bi sredinu stigli, koja su očekivanja i što je potrebno da bi projekt Gorice pokazao se uspješnim.

Možda mala prednost Cvitanovića je što je slobodan na tržištu, ali vjerujemo kako niti Leko ne bi imao problem oko raskida ugovora s Jarunom. Jer, uvijek velika riba jede malu ribu. Kako je Dinamo uzeo trenera Rijeci, pa Rijeka Gorici, tako Gorica može Jarunu… Isto tako, kod Leke postoji i sasvim izvjesna opcija da se ubrzo vrati na klupu Lokosa. Čabraja s dva boda u četiri kola sigurno ne može mirno spavati.

Kako bilo, možda će Črnko i Brkljača uzeti si vremena pa s izborom eventualnog nasljednika Željka Sopića pričekati do pauze koja je u rujnu. Do tada Gorica ima već spomenuti dvoboj sutra protiv Slaven Belupa te gostovanje kod Rudeša.




Tagovi

Jerko LekoMario CvitanovićHNK Gorica

Ostale Vijesti