Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ćuže za Germanijak: „Vidio sam da neću dobiti minutažu u Dinamu pa nisam ni sekunde razmišljao kada me Jovićević pozvao“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.07.21. | 12:26

Prošle sezone je u 12 utakmica zabio sedam golova, a sada su ga ponovno dočekali s velikim veseljem

Gostovanjem kod Vorskle danas počinje nova sezona za malu hrvatsku koloniju u ukrajinskom Dnipru-1.

Nakon što je lani uzde momčadi preuzeo Igor Jovićević, tijekom prijelaznog roka je dobio na posudbu dvojicu igrača Dinama. Procjena Nevena Đuraseka i Maria Ćuže je da nema smisla čekati svoj red u Maksimiru već da im minutaža u Ukrajini može pomoći u karijerama. Ili da se vrate u Dinamo ili da krenu svojim putevima.

“Odmah po povratku s priprema vidio sam da je velika gužva na mojoj poziciji i da neću dobiti minutažu kojoj sam se nadao. Kako sam lani proveo neko vrijeme u Ukrajini, znao sam što me ovdje čeka i nisam razmišljao niti sekunde kada je došao poziv Jovićevića da im se opet pridružim”, javio se Ćuže iz Ukrajine.

Njegova situacija je pomalo čudna jer nam se činilo da je pripreme odradio na jednoj visokoj razini. I u konkurenciji Oršića, Menala i Špikića da je trebao dobiti priliku da se dokaže i u službenim utakmicama. Pogotovo u kontekstu činjenice da je Oršić u izlogu i da bi do kraja prijelaznog roka mogla stići ponuda koja će zadovoljiti apetite Dinama. No, vizije su jedno, realnost drugo. Ona našeg sugovornika sugerira Dnipro…

“Lijepo mi je tu, lani sam se navikao i proces adaptacije bit će vrlo kratak. Znam što trener Jovićević očekuje od mene, inzistirao je na dolasku što znači da mi vjeruje a sada je sve na meni da opravdam povjerenje. I njegove, ono od kluba i navijača”, priča Ćuže koji je u Ukrajini već tjedan dana. Živi u hotelu a u potrazi za stanom pomaže sestra Irena.

Lani je Dnipro pokazao dva lica. Dosta loš ulazak u sezonu zamijenilo je sjajno proljeće u kojem se ovaj klub lako izborio za odlazak iz opasne zone. Tome je dakako pomogao i sam Ćuže koji je u 12 utakmica zabio sedam golova. Ne čudi što su ga dočekali s velikim veseljem…

“Da, imao sam dobro proljeće. Mislim da je bio bitan kontinuitet utakmica koji sam dobio jer me to rasteretilo i mogao sam se posvetiti samo nogometu. Drago mi je što sam ostavio trag, vjerujem da ću nastaviti ondje gdje sam stao”.

Konkurencija u momčadi je jača nego lani. Na njegovoj poziciji čine je Oleksandr Nazarenko, mladi reprezentativac Ukrajine te Nazariy Rusyn koji je stigao na posudbu iz kijevskog Dinama.

“Konkurencije se ne bojim jer me ona čini boljim. Dobro je da nas ima više jer to daje podražaj. Bit će puno utakmica i siguran sam da ću imati svoju priliku”.

Možda će ona stići večeras na gostovanju kod Vorskle s kojom Dnipro kreće u novu sezonu.

“Zaista ne znam. Kasno sam se priključio i sumnjam da će me trener koristiti na početku. No, dobro se osjećam odradio sam kompletne pripreme i u procesu treninga sam već neko vrijeme tako da sigurno neće biti problem”.

U Ukrajini ga je dočekao Neven Đurasek, još jedan iz plejade igrača Dinama na posudbama.

“Pričali smo po dolasku, jako je zadovoljan s momčadi i uvjetima. Mislim da će svojom kvalitetom Đurasek biti pojačanje za Dnipro”.


Tagovi

Mario ĆužeDnjiproUkrajinaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti