Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ćuže za Germanijak: "Maribor? Nitko me nije ništa pitao. Želja mi je uvijek ista - igrati za Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.05.23. | 12:00

Krilini napadač Modrih ponovno se dokazao na posudbi te sada s pravom očekuje priliku u Maksimiru gdje će se pojaviti na početku priprema

Unatoč tome što je Zrinjski osigurao naslov prvaka susjedne države, trener Kruno Rendulić nije skinuo nogu s gasa… Dva treninga dnevno bila je porcija koju je trener dao svojim nogometašima u utorak.

“Nije sezona gotova. Još je to finale Kupa”, objasnio nam je Mario Ćuže kojeg smo uhvatili između dva treninga. Igrač Dinama na posudbi u Mostaru ima iza sebe dobru sezonu. Četrdeset nastupa, sedam golova i devet asistencija…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nećemo se žaliti, sezona je bila dobra, ali statistički je moglo i bolje. Došao sam u Zrinjski da uhvatim kontinuitet nastupa i to sam ovdje i dobio. Zaista sam zadovoljan svime. Od rezultata, atmosfere, organizacije kluba pa do vlastitog učinka”, priča nam Ćuže koji naglašava kako to nije uobičajena floskula kojom pribjegavaju sportaši.

“Zaista nije. Puno me ljudi pitalo i svima sam rekao isto. Zrinjski je sjajno uređen klub i ta organizacija ide daleko van okvira sredine. Osjećam se kao kod kuće. Zapravo, nakon deset godina sam se vratio u ovo podneblje u kojem sam odrastao. Klub je odlično posložen na svim razinama. Možda sam bio malo skeptičan po dolasku, ali brzo su me razuvjerili. Posebna sredina, poseban klub”.

I klub koji je uspio ponoviti sjajnu prošlu sezonu. Jakirović je podigao klub na visoku razinu, Rendulić je nastavio istim putem. Međutim, posao još uvijek nije završen.

“Igramo finale Kupa protiv Veleža u Zenici. Sav fokus je na tome jer nam je svima želja da završimo sezonu s dvostrukom krunom”.

I to bio onda trebalo biti to od Marija Ćuže koji se vraća u Maksimir, obzirom da ima još godinu i pol ugovora s Dinamom. Razlog što smo ga nazvali bila je vijest koja se pojavila u medijskom eteru da bi Dinamo mogao poslati njega i Menala u Maribor u zamjenu za Žana Vipotnika, napadača koji je impresionirao sportsku strukturu kluba iz Maksimira. Međutim, naš sugovornik sve što zna o tome zna iz medija.

“Nitko me nije zvao iz Dinama. Iskreno, sve što znam o tome znam iz medija. Kada se pojavila priča, prijatelji su mi slali linkove”, priznat će Ćuže koji na direktno pitanje vidi li se u Mariboru sljedeće sezone nije ponudio isti takav odgovor.

“Valjda bi trebali sjesti i vidjeti kakve su opcije. Ovako da je preko medija pričam o svojim planovima i onim od Dinama a da ne znam niti jedan detalj je pomalo neozbiljno. Eto, ne znam što bih vam drugo rekao na tu temu”.

Pošteno. No, činjenica je da bi Mario Ćuže konačno htio dobiti priliku u kojem je od djetinjstva, s kojim ima profesionalni ugovor i u kojem nikada nije dobio neki kontinuitet da bi se mogao dokazati.

“Da, neku pravu priliku nikada nisam dobio. Otkako sam potpisao ugovor, slijedile su posudbe. Bio sam u Istri, Lokomotivi, Ukrajini i sada u Zrinjskom. A moja želja oduvijek je bila ista - igrati za Dinamo. Samo trebam priliku da dokažem i sebi i drugima jesam li ili nisam igrač za Dinamo”, reći će Ćuže koji se dokazao u svakom klubu u koji su ga slali. Za Dnipro je zabio 9 godolva u 28 utakmica. U dresu Istre odigrao je 20 utakmica i zabio 8 golova. Čini se da bi prodajom Ivanušca, odlaskom Petkovića ili Drmića otvorile se pozicije prema naprijed te prostor za njega ili Marina koji su imali najbolju sezonu od igrača na posudbi. I to je svakako nešto što bi Bišćan i Šimić trebali uzeti u obzir prilikom slaganja igračke križaljke za sljedeću sezonu.

Kako bilo, Ćuže redovito prati situaciju i ne skriva zadovoljstvo što je Dinamo ponovno prvak države.

“Ne traje to od jučer. Od malih nogu sam vezan uz Dinamo i svaki uspjeh kluba i mojih suigrača doživljavam kao svoj. Imali su turbulentnu sezonu, ali na koncu je ona bila uspješna. Igrala se Europa, osvojio se naslov. Nitko im nije bio niti blizu. Šteta zbog kupa, ali to je tako u nogometu”.

U Bosni i Hercegovini na rasporedu su još tri kola. Finale Kupa će Zrinjski i Velež odigrati 17. svibnja a sezona službeno završava desetak dana kasnije.

“Onda slijedi zasluženi odmor. Idem malo kod svojih u Metković da odmorim glavu pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Ponavljam, velika mi je želja dobiti priliku u Dinamu i moje misli su usmjerene u tom pravcu”, završio je Ćuže.



Tagovi

GNK DinamoMario ĆužeZrinjskiMariborBiH Premijer ligaKrunoslav Rendulić

Ostale Vijesti