Čudne lige, čudni transferi: Mistin Atletico doveo stasitog stopera iz MLS-a

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.03.20. | 08:10

S ovim ili bez ovakvog transfera nogomet jednostavno nije isti sport.

U svakom zlu neko dobro, jer da nije bilo cijele ove situacije u svijetu vezanu za koronavirus sigurno je da biste manje čitali o nigerijskoj ligi, kup utakmici iz Ugande, velikim rivalstvima iz Mijanmara i nadasve konkurentnom bjeloruskom prvenstvu.

Šalu na stranu, okrenimo se mi transferima.

Dakle, kanadski Atletico iz Ottawe, čiji je glavni trener nekadašnji španjolski reprezentativac Mista, doveo je u svoje redove Brandona Johna, 25-godišnjeg stopera koji je posljednje igrao za Orlando City, klub koji se natječe u američkom MLS-u.

John je karijeru započeo u mladoj akademiji Toronta iz koje se već u siječnju 2013. zaputio put Europe gdje ga je u svoje redove doveo njemački drugoligaš FC Erzgebirge Aue.

Tamo se zadržao svega godinu dana, a kroz drugu momčad njemačkog drugoligaša nije uspio izboriti novi ugovor pa se nakon toga vraća na američki kontinent.

Nakon njemačke avanture John je nastupao još za drugu momčad Seattle Soundersa, a cijelu priču o tom klubu i gradu već ste imali prilike čitati na Germanijaku:

Ni tamo nije naletio na plodno tlo pa se tako okušao još u kanadskim Vaughan Azzurrima, klubu kojeg su osnovali talijanski doseljenici, da bi se prije godinu dana priključio Orlando Cityju čiji je dres nosio sve do prije nekoliko dana.

Ipak, nakon što je na njegovu adresu stigao poziv od strane velikog Miste, John jednostavno nije mogao reći ne pa je tako MLS odlučio zamijeniti kanadskom Premier ligom. Klub u svojim redovima, potpuno očekivano, nema nikakva poznata imena, a najveća klupska vrijednost je već prethodno spomenuti španjoski trener koji iza sebe ima i više nego bogatu i uspješnu igračku karijeru.

Da ne bismo zaboravili jedan jako važan podatak u jednom ovako važnom transferu, valja naglasiti kako je John sa svojom novom momčadi potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja, a njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 75 tisuća eura.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto:Reuters)

 


Tagovi

transferiMistaIz drugog kutaMLS

Ostale Vijesti