AHMED YOSRI/Action Images
AHMED YOSRI/Action Images

Čovjek iz sjene za velike stvari: Bin Salman nakon Howea želi dovesti i sportskog direktora Liverpoola

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 16:27

Njih dvojica trebali bi biti okosnica velikog projekta, a danas je procurilo ime veznjaka kojeg žele dovesti već ove zime.

Nogometaši Newcastlea nisu najbolje otvorili ovu sezonu. Preciznije, njihove prezentacije su iznimno loše, trenutno su pretposljednja momčad prvenstva i baš sad kad bi svi navijači crno – bijelih očajavali jer bi već u svojim glavama predviđali kako će se njihova momčad do posljednjeg kola boriti za ostanak, oni su u velikoj euforiji. Razlog? Dolazak novog trenera i ambicija novog vlasnika kluba Bin Salmana da od Svraka napravi svjetsku megasilu u svijetu nogometa.

Nakon 11 prvenstvenih kola, Newcastle je predzadnja momčad Premier lige. Skupili su tek pet bodova, isto koliko i posljednji Norwich, ali za razliku od Kanarinaca kojima je Championship surova realnost, Newcastle bi ovog ljeta trebao u potpunosti promijeniti igrački kadar i u skorijoj budućnosti uključiti se u borbu za vrh engleskog nogometa.

No, da im se ne bi dogodilo da dogodine budu u drugom rangu engleskog nogometa bit će potrebno reagirati već zimus. Howe je stigao, a sad bi trebali i novi igrači. Ipak, Bin Salman je jednog čovjeka pickirao prije svih ostalih, a to je Michael Edwards, sportski direktor Liverpoola.

42-godišnji stručnjak rodom iz Southamptona je član Liverpoolove 'obitelji' već 10 godina. Prvo je bio glavni analitičar, potom šef metodologije rada kluba, zatim tehnički direktor, a od 2016. godine on je sportski direktor Redsa.

Zanimljivo, svoj početak je imao u Portsmouthu, tamo je radio također kao analitičar, a surađivao je Velimirom Zajecom. Naravno, davno je to bilo, ali Edwards se s vremenom isprofilirao u jednog od vodećih stručnjaka u svom poslu te ga mnogi smatraju jednim od najzaslužnijih zašto je Liverpool danas ovako moćan kao što je.

U slučaju da ga uspiju dovesti, za njega bi se morala platiti i svojevrsna odšteta, a nema sumnje da bi ona bila najveća u nogometnoj povijesti kad je riječ o nekom sportskom direktoru.

Osim Edwardsa, uprava je zaokružila ime igrača koji je njihov prioritet ove zime. Riječ je o Aaronu Ramseyju, veznjaku Juventusa koji traži izlaz iz Torina i kojeg su čelnici Stare dame spremni pustiti već u siječnju. Velšanin je dobro započeo svoju talijansku avanturu, ali se s vremenom u potpunosti izgubio te više ne konkurira za udarnih 11. Ove sezone skupio je ukupno pet nastupa (112 minuta) što samo po sebi govori kakav status ima u klubu.

On je navodno i više nego zainteresiran za povratkom na Otok, a budući da Bin Salman ne pita za cijenu, već je za kvalitetu spreman platiti i više nego što bi netko očekivao, dolazak Ramseya u Newcastle djeluje kao nešto itekako realno.

Eddie Howe će debi na klupi Newastlea upisati 20. studenog kad na St. James' Park dolazi Brentford. Jednog dana će biti zanimljivo pogledati tu momčad Newcastlea i onu kakva će ona biti u narednim godinama…

 


Tagovi

NewcastleNewcastle UnitedEddie HoweMichael EdwardsAaron RamseyAaron Ramseynogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti