Action Images via Reuters/Molly Darlington
Action Images via Reuters/Molly Darlington

Coutinho uz gol i dvije asistencije tek do boda protiv Leedsa , Tottenham u trileru ostao kratak protiv Southamptona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.02.22. | 22:24

Kakva večer za Premier ligu!

Iako smo tek na sredini radnog tjedna, tempo u Engleskoj opet ulazi u višu razinu. 24. kolo Premier lige danas je donijelo četiri susreta u večernjem terminu, a mi izdvajamo nevjerojatnu golijadu na Villa Parku. Marcelo “El Loco” Bielsa stigao je u Birmingham nadigravati se sa Gerrardom, i kako i možete pretpostaviti, prošao je uz golijadu. Konačni rezultat 3:3

Bielsa ne odustaje od svoje nogometne filozofije, riskantna obrana “na čovjeka” i cijeli niz kompleksnih i riskantnih rješenja na vlastitoj polovici mamac je za lake pogotke, a da će tako biti i danas pobrinuo se otočki povratnik Coutinho. Nanovo rođen u dresu Ville, Brazilac je i danas bio najbolji pojedinac na terenu. Zabio je gol, upisao dvije asistencije i još jedanput svima pokazao da je pravi Coutinho onaj koji je terorizirao Premier ligu u dresu Liverpoola.

Prije nego li se bacimo na njegovu večerašnju magiju, ne smijemo zaboraviti ni Daniela Jamesa. Velšanin koji od tekuće sezone nosi dres Leedsa danas je bio posebno raspoložen uz dva postignuta pogotka. Čini se da mu paše sustav kakav njeguje Marcelo Bielsa. Puno otvorenog prostora za sprint i kontre definitivno pašu igraču njegova kalibra, no danas je pokazao kako se odlično snalazi i u momčadskoj kombinatorici na malom prostoru. Minijatura s Rodrigom za 0:1 je bila sjajna.

Kasnije je još zabio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela uguravši loptu u mrežu iz velike blizine.

Ipak, danas je James ostao u sporednoj ulozi. Coutinho jeu strašnom naletu. Čini se da je došao u Englesku pokazati Barceloni koliko je zapravo dobar igrač. Dvadeset minuta od majstorije gostiju, Brazilac je iz okreta izjednačio na 1:1 i tako dodatno napalio ionako već oduševljenu publiku. Villa s Gerrardom na klupi i Coutinhom pred vratima, izgleda dobitno.

Sedam minuta kasnije, preokret. Opet je Coutinho, ovog puta niže spušten prema sredini primio loptu, izbacio pokretom Dallasa i potom odmah poslao nevjerojatnu loptu “s očima” prema Ramseyju koji nema problema zabiti za 2:1. Trikovi su mu samo ispadali iz rukava, kao da nije bio na klupi mjesecima..

Šlag na tortu prije Jamesovog umanjenja i odmora stigao je pet minuta poslije. Opet ista kombinacija, smo što je ovog puta Coutinho povukao kontru još na svojoj polovici. Danas je bio nezaustavljiv…

Kako se kasnije pokazalo, tek naoko nevažan gol Jamesa za 3:2 pri kraju prvog dijela je vratio utakmicu u život. Sredinom drugog dijela, Diego Llorente je nekako ugurao loptu u mrežu i napravio ono što se i očekuje od Bielse - neočekivano.

Rezultat se nakon tog gola više nije mijenjao. Leeds je imao koju minutu i igrača više jer je u 87. minuti Konsa pocrvenio, no nije bilo snage za potpuni preokret. Podjela bodova se čini - najpoštenija.

Što se ostalih utakmica tiče, moramo napomenuti kako je odličan nogomet igran u Londonu na utakmici Tottenhama i Southamptona. Premda smo pet pogodaka, kada se sve zbroji i oduzme, moglo ih je pasti barem pet, ako ne i više. Konačni rezultat 3:2 za Southampton

Griješili su i jedni i drugi, Southampton definitivno više u prvih petnaeastak minuta. Onaj tko je opet ispao tragičar je Jan Bednarek. Poljak je još prošle sezone ušao u crni niz zabivši dva autogola zaredom, a ni ove sezone ne može proći bez gola u vlastitoj mreži. Imao je najbolju namjeru presjeći loptu Sonu, ali je loptu proslijedio u svoju mrežu.

Do poluvremena, raspucavanje. Tukao je Armstrong dva puta blizu gola, naravno, okušao je i James Ward-Prowse, ali je gol za 1:1 pripao mladom albanskom reprezentativcu – Armandu Broji. Trebali su stoperi u bijelim dresovima davno izbaciti loptu iz šesnaesterca, pa je i kazna sasvim zasluženo sustigla domaćina

Situacija se malo primirila, pa smo tako većinu drugog dijela gledali ipak nešto mirniji Tottenham koji je uz remi imao dobar temelj graditi bolju igru u nastavku kako bi došli do drugog gola. Do njega su stigli preko Sona koji je naplatio situaciju iz prvog dijela kada mu je Bednarek pred nosom zabio autogol. Nažalost, malo će se pričati o njegovom golu jer ionako znamo kako to izgleda kada Son zabija, problematično je bilo gledati kako je VAR soba ostala nijema na očigledni faul prije pogotka.

Kasnije je Southampton izjednačio i naposlijetku - pobijedio. Junak utakmice Che Adams se nevjerojatno nadvio iznad svih obrambenih igrača i potom snažno pogodio kraj nemoćnog Llorisa za 3:2!

Ni to nije sve. Niti približno. Imali su Spursi remi u rukama u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali se ispostavilo da je Bergwijn ipak bio u nedozvoljenoj poziciji.

Southampton će slaviti u autobusu, jer su u gostima svladali favorite na način da nisu "parkirali bus" ispred svojih vrata, već su trezveno i hrabro, bez respekta, nadigrali Contea i društvo. I upravo je to čar Premier lige gdje svi mogu pobijediti sve. Treba samo puno trčati i vjerovati.

Premier liga, 24. kolo

Utorak, 8. veljače

Newcastle – Everton 3:1

West Ham – Watford 1:0

Burnley - Manchester United 1:1

Srijeda, 9. veljače

Manchester City – Brentford 2:0

Norwich – Crystal Palace 1:1

Tottenham – Southampton 2:3

Aston Villa – Leeds United 3:3

Četvrtak, 10. veljače

Liverpool – Leicester City 20:45

Wolverhampton - Arsenal 20:45

 



Tagovi

Premier ligaLeeds UnitedAston VillaManchester CityTottenhamCoutinho

Ostale Vijesti