Courtoisu odzvonilo: Real pronašao zamjenu za razočaravajućeg vratara

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.19. | 09:22

Belgijac se nije proslavio od dolaska u Madrid prošlog ljeta.

Thibaut Courtois označen je u Real Madridu kao nova dugogodišnja akvizicija na poziciji vratara koja bi trebala biti rješenje za naredno desetljeće. Belgijac je inzistirao na prelasku iz Chelseaja na Santiago Bernabeu i činilo se da je uprava Kraljevskog kluba napravila sjajan posao dovevši ga iz Premiershipa za samo 35 milijuna eura.

Međutim, njegova prva sezona je koincidirala s odlaskom Cristiana Ronalda i općenitim padom forme madridskog kluba nakon tri uzastopno osvojene titule u Ligi prvaka. Međutim, ni ove sezone nije krenuo ništa bolje. Prije pobjede nad Galatasarayem (utorak), belgijski reprezentativac bio je na 12 primljenih golova od 24 upućena udarca u okvir svojih vrata, s tim da je u porazu od Mallorce primio jedini šut koji su domaćini uputili prema golu madridskog giganta.

Iako je pružio jako dobru partiju u Turskoj ovog tjedna, čini se kako struka i uprava Los Blancosa više nema strpljenja. Barem tako piše španjolski AS, inače dobro upućen u događanja na Bernabeuu.

Prema njihovim tvrdnjama, klub ozbiljno razmišlja o dovođenju Unaija Simona kao potencijalnu zamjenu za 27-godišnjeg Belgijca. Simon je 22-godišnji vratar Athletic Bilbaao koji ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura.

Međutim, kako se vijest odmotoava, čini se da je ovo samo jedna u nizu deplasiranih tvrdnji tamošnjeg tabloida El Desmarquea. Ne čini se baš toliko izgledno da bi se digle ruke od Courtoisa tek tako, uostalom, na posudbi imaju i mladog Andriya Lunina koji je veliki zalog za budućnost.

Živi bili pa vidjeli.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Andriy LuninUnai SimonThibaut Courtois

Ostale Vijesti