REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Courtois&Hazard: "Pričali smo punih sat vremena i svašta smo si rekli. A sad želimo pobijediti Hrvatsku"

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 29.11.22. | 13:30

Problem je što se širi previše laži. Onda se stvori situacija koja ne ne postoji. Kao grupa, moramo izbjegavati tu negativnost. Prestara momčad? Ni godine nisu bitne, pogledajte samo Benzemu i Modrića, rekao je Courtois

Dugo je očekivana press-konferencija belgijske reprezentacije, izvanredna, jer tek je u utorak ujutro najavljeno da će pred novinarima biti Eden Hazard i Jan Vertonghen, dvojac koji je u središtu pažnje zbog navodnog sukoba u svlačionici. Dakle, između ostalih priča o neskladu i lošoj atmosferi u momčadi, međusobnim optužbama i izostanku momčadskog duha, francuski L'Equipe donio je informaciju da su se nakon poraza do Maroka u svlačionici sukobili Eden Hazard i Jan Vertonghen, da je tu bio i Kevin de Bruyne, a da je veći fizički obračun spriječio Romelu Lukaku. Sve je počelo Hazardovom izjavom kako je obrana stara i sporta, na to se nadovezao de Bruyne onom izjavom kako je ova momčad prestara da bi postala svjetski prvak, a poraz od Maroka (0:2) samo je produbio krizu.

No, u zadnji je tren u utorak stigla nova promjena, umjesto Vertonghena, pred medije je, uz Hazarda, došao Thibaut Courtois, što je izazvalo nove sumnje oko odnosa u svlačionici. U javnost stalno izlaze neki novi detalji svađa i narušenih odnosa, a sad je Hazard želio pred javnosti objasniti što se točno događa.

"Što se dogodilo nakon Maroka? Ništa veliko. Imali smo mi igrači dobar međusobni razgovor. I svašto smo si rekli. Sada želimo pobijediti Hrvatsku, imamo dva dana za pripremu. Moramo biti spremni.", započeo je Hazard i odmotavao klupko.

"Moramo biti bolji. Imamo puno ljudi iza sebe, ali ne pružamo predstave koje želimo. Vidjet ćemo hoće li biti promjena, to morate pitati trenera. Moramo našu kvalitetu pokazati na terenu, to je ono što se računa. Grupna rasprava? Razgovarali smo dobrih sat vremena. Spomenute su dobre i manje dobre stvari. Ono što želim reći jest da još uvijek imamo kvalitetu u momčadi i priliku za prolazak skupine. Što bude, bit će. Mislim da ovo nije moja posljednja utakmica. Došli smo ovdje pobjeđivati, a da bismo to činili moramo se truditi jedni za druge. Ako to svi budemo tako radili, vratit će se forma i dobre utakmice, vidjet će se razlika."

Uz malo šale porokomentirao je Hazard taj navodni sukob s Vertonghenom.

"U svlačionici se ništa nije dogodilo. Govorio je samo trener. Jučer smo pričali tijekom tog grupnog razgovora. Pa, ne bih se kačio s Janom, veći je i jači od mene, haha. Ovako, suigrači me dobro poznaju. Jan me pitao jesam li doista to rekao u intervjuu. Rekao sam smijući se da doista više nije tako brz. Složio se sa mnom. I igrači me poznaju, znaju da se volim smijati i šaliti. Ali mogu biti ozbiljan kad je potrebno. Da, pričao sam i s Kevinom de Bruyneom. On stvarno vjeruje u ovu momčad, da ne vjeruje ne bi bio ovdje. Ali, mi smo doista četiri godine stariji nego u Rusiji."

Objasnio je Hazard zašto je toliko negative oko momčadi, zašto djeluju kao raspadnuta družina?

"Kad bismo se smijali nakon Maroka, to bio bi problem, naravno da smo ljuti i tužni. Nadamo se da se možemo smijati nakon Hrvatske. Ako pobijedimo, hoćemo. Onda ćemo zračiti veseljem. To je tako jednostavno. Ovo je bila najteža godina koju sam imao. Ali u lošijim trenucima moramo pokazati da smo još uvijek sjajna momčad od prošlih godina. Nedostaje nam samopouzdanja u zadnjem dodavanju ili driblingu. Moramo vratiti to samopouzdanje.", zaključio je Hazard, a onda je riječ preuzeo Thibaut Courtois.

"Nema problema unutar momčadi. Naravno da nisi sretan ako izgubiš. Te vanjske priče nas zbližavaju. Bit će teška utakmica u četvrtak. Dat ćemo sve od sebe."

Ponajbolji vratar svijeta direktno je rekao da se oko reprezentacije šiti previše laži.

"Što se dogodilo u svlačionici? Ništa. Stigao sam prvi u svlačionicu. Bio sam tamo 15 do 20 minuta. Ništa se nije dogodilo, svi su bili razočarani. Govorio je samo trener. Problem je što se širi previše laži. Onda se stvori situacija koja ne ne postoji. Kao grupa, moramo izbjegavati tu negativnost."

Postoji snimka koja pokazuje ljutitog Courtoisa kako udara u nešto nakon utakmice s Marokom?

"Svi su vidjeli snimku na kojoj ja udaram u tu zemlju. Nema smisla vikati jedni na druge. Za to postoje timski sastanci. Rekli smo svoje. Vikanje je beskorisno. De Bruyneove i Hazardove izjave? To je sve razjašnjeno... Ni godine nisu bitne, pogledajte samo Benzemu i Modrića. Jučer je sve razjašnjeno. Svatko je otvoreno iznio svoje mišljenje. Sada moramo nešto poduzeti po pitanju terena.Najveći problem je što na društvenim mrežama vidimo stvari koje nismo rekli. Dobro je da smo imali grupni razgovor. Rekli smo jedni drugima što mislimo. Moramo biti iskreni jedni prema drugima i boriti se jedni za druge na terenu. Kada izgubite, uvijek postoje frustracije. Ne žele svi govoriti nakon takve utakmice."

Courtois ne misli da je svima njima ovo zadnje Svjetsko prvenstvo.

"Nitko nije najavio da će im to biti posljednje Svjetsko prvenstvo. To bi trebao biti dodatni motiv za sve. Ne znate što budućnost nosi. Pogledajte samo Italiju, tko bi rekao da neće biti ovdje? Sami birate koliko dugo želi ostati kao internacionalac, ne raspravljamo o tome među sobom."

Govorio je Courtois i što treba poboljšati Belgija u idućoj utakmici.

"Jedna od najvažnijih stvari je borbenost. Taktički nije bilo loše protiv Maroka, ali neke stvari nisu došle do izražaja. U prve dvije utakmice nismo stvorili dovoljno prilika. Trener ima nekoliko spremnih planova protiv Hrvatske. Na nama je da to dobro realiziramo. Ako uspijemo, ostvarit ćemo pozitivan rezultat. Što sam rekao u razgovoru u svlačionici? Rekao sam nešto, jedan sam od iskusnijih igrača u momčadi. Ono što je rečeno mora ostati interno. To ostaje privatno. Moj najbolji trenutak u reprezentaciji? Moja debitantska utakmica i utakmica protiv Brazila. Nadam se moja 100. utakmica, protiv Hrvatske, opet biti dobra.", kazao je Courtois.







Tagovi

belgijska nogometna reprezentacijaBelgijaHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Eden HazardThibaut Courtois

Ostale Vijesti