REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Conte: "U Italiji je nogomet rat, u Engleskoj uživanje, ali neki igrači ne podnose pritisak"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 11:08

Spursi su imali težak niz ozljeda ove sezone i to je puno utjecalo na njihovo izdanje

Trener Tottenhama Antonio Conte dao je svoje objašnjenje njihove nedosljedne forme ove sezone uoči utakmice s Milanom na San Siru u sklopu rasporeda Lige prvaka na Valentinovo.

"Ponekad se igrači osjećaju motivirano, ponekad su pod tolikim pritiskom da ne mogu igrati", rekao je Antonio Conte o svojim igračima. Naime, Spursi su pobijedili Manchester City 1:0, ali su poraženi 4:1 kod Leicestera u utakmici koja im je slijedila. Sada ih čeka susret Lige prvaka s Milanom na Valentinovo.

"Ako želite pobijediti ili ostvariti neke ciljeve i imati dobru poziciju u Ligi prvaka ili u Engleskoj u Premier ligi, morate biti stabilni. A te stabilnosti nedostaje ove godine. Uvijek o tome razgovaram sa svojim igračima. Jako je teško zadržati koncentraciju, jako je teško ostati fokusiran cijelo vrijeme. Radimo na tome, igrati pod pritiskom cijelo vrijeme je dobro za neke igrače, a loše za druge", rekao je Talijan.

"Mislim da je pritisak drugačiji između Italije i Engleske. U Italiji govorite o nogometu od ponedjeljka i završite u nedjelju. Govorite samo o nogometu i onda imate puno TV-a koji govore o nogometu i stavljaju puno pritisak. Takav se rodiš i na takav način rasteš, s ovim pritiskom i naviknut si živjeti s ovakvom situacijom. U Engleskoj mislim da postoji atmosfera koja donosi uživanje u nogometu bez puno pritiska, jer nogomet je sport, a u Italiji ponekad nogomet nije samo sport, to je rat između momčadi i navijača."

Spursi su imali težak niz ozljeda ove sezone s Dejanom Kuluševskim, Richarlisonom i Lucasom Mourom među onima koji su bili 'out', a u posljednjih nekoliko dana, kapetan Hugo Lloris bio je isključen gotvo dva mjeseca, Yves Bissouma je imao operaciju gležnja i Rodrigo Bentancur suočava se s dugom pauzom zbog ozljede. Sve to je utjecalo na njihove izvedbe.

"Postoje i vanjski čimbenici poput ozljeda vrlo važnih igrača za nas. A te ozljede utječu na momčad. Možete biti spremni na sve, možete biti taktičar, imati dobre strategije, dobre postave, možete imati kvalitetne igrače, ali onda ako se ti kvalitetni igrači ozlijede, onda morate promijeniti stvari. Svaki trener želi imati na raspolaganju najbolje igrače. Nas je ta sreća napustila."

Bentancurove i Bissoumine ozljede te suspenzija Pierre-Emilea Hojbjerga znače da Conte ostaje bez veznjaka na San Siru.



Tagovi

Antonio ConteTottenham

Ostale Vijesti