Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

Conte na izlazu iz Tottenhama, do kraja sezone privremeni trener mladi pomoćnik koji je to već bio

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 08:30

I nekoliko igrača okrenulo se protiv talijanskog trenera

Antoniju Conteu odbrojani su dani u Tottenhamu, u sljedećih manje od 48 sati očekuje se odluka kluba da 53-godišnji talijanski stručnjak više nije trener, javljaju engleski mediji, predvođeni Sky Sportsom.

Okidač za akciju predsjednika Daniela Levyja bio je Conteov ispad nakon utakmiceu kojoj je njegova momčad prosula vodstvo od 3:1 u Southamptonu u subotu (završilo je 3:3), nakon čega je trener u desetminutnom monologu napao igrače da su “sretni u zoni komfora” i spremni za prosječnost, bez obzira tko bio trener”. I ne samo to, Conte je napao i politiku kluba, dakle vlasnika i predsjednika, kazavši da ako kultura koju klub njeguje nije prava klub nikad neće biti uspješan.

“Lako je tako. To vam je Tottenhamova priča. Već 20 godina postoji vlasnik, ali nikad se ništa nije osvojilo. A zašto? Je li kriv samo klub ili svaki trener koji je bio tu?”, kazao je među ostalim Conte i dodao:

“Vidio sam trenere koje je Tottenham imao na klupi. Do sada sam pokušavao sakriti situaciju, ali sada neću jer, ponavljam, ne želim gledati ovo što sam vidio danas jer je to nedopustivo, a nedopustivo je i za navijače”, poručio je Conte.

Kako javljaju engleski mediji, raste osjećaj da je nemoguća dalja suradnja s Conteom, koji se nije očitovao o subotnjim izjavama jer želi da mu Tottenham da otkaz. Na početku stanje zbog obveza reprezentacije skoknuo je na nekoliko dana do Italije.

Conte je dosad uspijevao brzo izgrađivati pobjednički mentalitet svojih momčadi gdje god je bio trener i jako je razočaran što to nije uspio u Spursima, pa je zaključio da je problem u klubu, a ne u njemu. K tome, vjerojatno se želi vratiti u Italiju, pa provocira otkaz, kako je na Skyju komentirao Jamie Carragher, dok Jamie Redknapp osjeća da je Conteova pozicija “neodrživa”.

The Sun piše da nekoliko igrača Tottenhama ne želi vidjeti Contea na klupi u nastavku sezone protiv Evertona 3. travnja. Vlasnik kluba Joe Lewis i predsjednik Daniel Levy imaju dva tjedna za odluku, no svi treneri koji bi mogli biti dugoročnije rješenje žele posao preuzeti nakon završetka sezone. Tako će vjerojatno “vršitelj dužnosti” trenera do daljnjega biti Ryan Mason (31), koji je to bio i po rastanku s Joseom Mourinhom, a koji je i u Talijanovom stožeru. A potom će se pregovarati s Mauriziom Pochettinom, Thomasom Tuchelom, Luisom Enriqueom… No, spominje se i Oliver Glasner (48), Austrijanac koji je odveo Eintracht do naslova u Europskoj ligi.

Tottenham je trenutačno na četvrtom mjestu Premier lige s 49 bodova, a peti Newcastle ima dva boda, ali i dvije utakmice manje. (G)



Tagovi

Antonio ConteTottenhamDaniel LevyRyan Mason

Ostale Vijesti