Chelseaju smanjenje kazne omogućuje dovođenje četiri velika pojačanja već u siječnju (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.09.19. | 09:38

U londonskom velikanu su optimistični, a moraju pojačati tri pozicije u momčadi.

U prvoj polovici ove kalendarske godine, FIFA je kaznila Chelsea zabranom od dva prijelazna roka u kojima nisu smjeli kupovati igrače. Razlog je potpisivanje igrača mlađih od 18 godina van propozicija krovne nogometne organizacije, ali čini se kako bi se ta kazna mogla smanjiti na samo jedan prijelazni rok i to ovaj koji je netom završio.

Naime, uprava i pravni tim Bluesa uputio je žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lauseannei. Kako prenose engleski mediji, u londonskom velikanu su vrlo optimistični po pitanju skidanja zabrane dovođenja igrača i planiraju se vratiti na tržište već u siječanjskom prijelaznom roku. Ukoliko se to i dogodi, klub sa Stamford Bridge dočekat će spremno zimski prijelazni rok, a plan je dovesti četiri nova igrača s naglaskom na najtanji dio kadra – onaj obrambeni.

ODIGRAJ Wolverhampton - Chelsea

U prvom redu plan je dovesti dvojicu stopera jer trenutni kadar koji ima trener Frank Lampard na raspolaganju ne odgovara njihovim ambicijama. Ozljedama sklon i donedavno otpisani Kourt Zouma, neiskusni Andreas Christensen i mladi Fikayo Tomori uz jedinog sigurnog prvotimca Antonija Rudigera nisu zalog za optimizam, barem ne dok ne stasaju.

Iz tog razloga, uprava Plavaca želi jako pojačanje već na zimu, a s obzirom da su u ovom prijelaznom roku ostvarili 150 milijuna profita, to će biti lako ostvarivo. Ne samo da cijeli taj iznos planiraju uložiti u pojačanja, nego su i spremni još dublje zavući ruke u džep nakon uvodnih kikseva u Premiershipu zbog limitiranog kadra.

ODIGRAJ Chelsea - Valencia

Prvi na listi želja je stoper dobro poznat navijačima zagrebačkog Dinama. Riječ je o Rubenu Diasu, protiv kojega su Modri igrali prošle zime u dvomeču protiv Benfice. Prema napisima The Suna, on je primarna meta zbog propusne obrane, a cijena od 32 milijuna eura prema Transfermarktu, sigurno će biti barem dvostruko veća kada se sjedne za pregovarački stol s upravom lisabonskog kluba.

Pored 22-godišnjeg Diasa, uprava Chelsaja planira dovesti i godinu starijeg stopera Nicea, Youcefa Atala. Riječ je o alžirskom reprezentativcu koji je lani imao odličnih predstava u Ligue 1 nakon dolaska iz belgijskog Kortrijka za samo tri milijuna eura. Danas mu je cijena deseterostruko veća. Iako ga Transfermarkt procijenjuje na 20 milijuna eura, Goal piše da će uprava Chelseaja morati ponuditi do 40 milijuna eura Nici za njegove usluge.

 

 

S ovom dvojicom, čak i dugoročno bi se riješio problem na stoperskim pozicijama jer je ovaj dvojac kudikamo kvalitetniji od jednako mladih Christensena i Tomorija, a sljedeća pozicija u momčadi koja je ocijenjena kao kritična jest ona na lijevom boku.

Marcos Alonso je pao u nemilost, prvenstveno navijača Bluesa, a potom i trenera Lamparda koji na toj strani preferira Emersona. Ipak, 25-godišnji Brazilac s talijanskom putovnicom daleko je od nezamjenjivog, a svi u zapadnom Londonu na toj poziciji žele vidjeti jednog domaćeg nogometaša. Riječ je o Benu Chilwellu, 22-godišnjem igraču Leicestera koji je postao standardan reprezentatiac Gordog Albiona.

Momak rođen u Bedfordu je na cijeni jer oni posebno valoriziraju domaće igrače, koje uvijek malo precijenjuju u odnosu na strance. Iako prema Transfermarktu on vrijedi 35 milijuna eura, The Sun piše kako ga Lisice neće pustiti ispod 75 milijuna eura. Uistinu visoka svota, ali s obzirom na slabu konkurenciju na toj poziciji, Chelsea neće žaliti novac.

Za kraj, planira se dovesti jedno pojačanje u napadu. Vezni red je poprilično dobro popunjen s Kanteom kao defenzivcem, Jorginhom kreativcem te Kovačićem kao igračem koji može stvoriti višak i Rossom Barkleyem, all-round veznjakom s odličnim udarcem s distance. Tu je još i mladi Mason Mount, koji može igrati i krilo zajedno s najboljim igračem Willianom te pojačanjem Christianom Pulisicem, uz iskusnog lisca Pedra.

 

 

Iz tog razloga, potrebno im je pojačanje u napadu. Iako se mladi Tammy Abraham razmahao, Bluesi su tanki na toj poziciji jer uz 21-godišnjeg Engleza nigerijskih korijena, imaju još samo Oliviera Girouda i Michya Batshuayija koji se nikako nije navikao na otočki nogomet. Iz tog je razloga na nišanu engleskog velikana Krzsysztof Piątek. Poljak je oduševio prošle godine u dresu Genoe gdje je utrpao 11 komada u prvoj polusezoni u Serie A. Već u siječnju je preselio u Milan gdje je ipak uspio s golgeterskim postignućima.

Ipak, i dalje je riječ o fantastičnom 'pakeru' s nevjerojatnim nosom za gol. Rossoneri su ga platili 35 milijuna eura, a izgledno je da će htjeti zaraditi za njega ukoliko bude na prodaju. Rezervna opcija Chelseaja je Wilfried Zaha, ali u klubu smatraju da im je jeftiniji Piatek, ne nužno jer je kvalitetniji već zato što je Crystal Palace jedan od najtežih klubova za pregovaranje.

Ipak, sva ova četiri potencijalna posla uvelike ovise o tome hoće li Sportski sud za arbitražu uvažiti žalbu Chelseaja.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Krzysztof PiatekBen ChilwellRuben DiasYoucef AtalFrank Lampard

Ostale Vijesti