REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Chelsea preotima talentiranog Portugalca Arsenalu?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 15:06

Graham Potter traži pojačanja za napad, jedno je pronašao u Madridu

Chelsea je pojačao interes za potpisivanje mete Arsenala i napadača Atletico Madrida Joaa Felixa (23).

Budući da mu je minutaža pod Diegom Simeoneom ove sezone značajno smanjena, može se razumjeti rastuća frustracija i želju portugalskog ofenzivca da pronađe novi klub. Nadalje, s obzirom na njegov ogromni talent, može se razumjeti Chelseajev proces razmišljanja odnosno želja da ga potpiše.

Chelsea je u dosadašnjem dijelu sezone bio apsolutno slab u napadu. Iskreno govoreći, njihova nova pojačanja i stariji igrači nisu učinili dovoljno u posljednjoj trećini da poguraju klub u pravom smjeru, piše portal Thetopflight.

Stoga se čini da je potpisivanje novog napadača prioritet u siječanjskom prijelaznom roku za Grahama Pottera.

Prema ajnovijem pisanju Telegrapha, Chelsea želi potpisati Joaoa Felixa već u siječnju, prvo na posudbu - koja će vjerojatno imati opciju ili obvezu otkupa kada istekne. Tvrdi se u istom članku također da je visoko na popisu Potterovih želja također i jedan središnji branič, mi već znamo da to neće biti Joško Gvardiol.

Dobra vijest o tome je da je Joao Felix savršen za Chelsea. On je još uvijek mlad, pa ne bi postarao njihovu relativno ostarjelu momčad. Nadalje, on je također svestran što znači da bi Potter imao slobodu rotirati plavi napad dok traži pobjedničku formulu.

Chelsea je trenurno na 9. mjestu. Bez pobjede su u zadnjih pet ligaških utakmica. Stoga možete razumjeti zvona za uzbunu koja zvone u Potterovim ušima, piše dalje Thetopflight.

Dovoljno je dugo u klubu da prepozna potrebne pozicije, a napad je glavni problem. Postigli su samo 17 golova – koliko su i primili. Ovo nije ni blizu dovoljno dobro za momčad koja je imala aspiracije završiti među prva četiri, ili čak pokušati osvojiti naslov u ovoj sezoni. Kako kampanja odmiče, te težnje izgledaju sve manje i manje vjerojatne - Bluesi se zapravo mogu oprostiti od završetka na vrhu jer već zaostaju 19 bodova za vodećim Arsenalom. (G)



Tagovi

Joao FelixAtletico MadridChelseaPortugalska nogometna reprezentacijaPremier ligaLa LigaDiego SimeoneGraham Potternogometni transferitransferi

Ostale Vijesti